Vezethetek-e Simsont T kategóriás jogsival?
NEM VEZETHETSZ simsont T kat. jogosítvánnyal, csak M-el!
T-vel ezeket vezetheted:
- mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi
- lassú jármű és pótkocsi
- kerti traktor
- állati erővel vont jármű hajtására
És a Simson nem minősül "lassú járműnek", mivel a KRESZ szerint a lassú jármű az, mely sík úton önerejéből 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes.
Nem igaz mert vezethet, nézzél utána, egy segédmotoros igazolvány az erősebb vagy egy T kategóriás? de ne higgyél nekem.
Csak érdekességből leírom pl. hogy sokan tévedésbe vannak a quadokkal is mert azok meg A/1-től vezethetők feltétel a hátsó difimű + egyéb papírok megléte.
Nos nem értem meg kell hogy mondjam mert régen a 90-es évekbe volt F kategória (mára T!) és lehetett vezetni segédmotort, most meg akárhogy keresek a neten nem írja hogy lehetne, mikor változott meg a szabály? de még most is képtelen vagyok elhinni ezt.
Sajna KRESZ könyvem 2011-es pl. meg nincs hogy meg tudnám nézni, na mindegy még keresek azé.
A jogosítványoknál nincs olyan, hogy "erősebb" kategória...
A B kat "erősebb" az "A" katnál, mégsem lehet vele motort vezetni. Ahogy a C-D-E kategóriával sem.
F kat. meg már nincs is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!