A szezon vége felé olcsóbb lehet a téli gumi?
Figyelt kérdés
Én nyári gumival járok, mert nem hiányzik most még egy újabb költekezés a téli gumira. Hátha nem lesz olyan rossz az idő, és így is jó lesz. Ez az első autóm. Mindenből szokott lenni szezon végi kiárusítás, és akkor megvehetném féláron januárban vagy februárban. Vagy ebből nincs ilyen?2011. nov. 20. 07:04
12/13 anonim válasza:
Előre leszögezem: VAN téli gumim.
Viszont az érdekelne engem is, lehet-e számszerűsíteni a téli gumi előnyét.
Pl: ha télen száraz úton a téli gumi X sebességnél Y méter alatt áll meg, akkor ugyan olyan körülmények között a nyári gumi hány százalékkal később?
Vagyis ha 54 helyett 50-nel megyek a nyárival, akkor ugyan akkora lesz-e a fékutam mint a télivel picit gyorsabb sebességnél?
Kanyarodás sebességénél ugyan ez...
Stb.
Stb.
Szóval lehet-e nyárival sebesség csökkentéssel elérni ugyan azokat az adatokat mint a téli abronccsal nagyobb sebességgel?
13/13 A kérdező kommentje:
Nem tudok válaszolni a kérdésedre, de hátha akad valaki... Mondtam, hogy nekem ez az első autóm, de már nem vagyok fiatal. Úgy emlékszem, hogy az én időmben, 20-30 éve nem is volt még külön téli gumi, csak egyfajta. Én elismerem a téli előnyét, de azt én se tudom megmondani, hogy konkrétan mennyi ez az előny. Azt érzem a nyári gumis vezetés mellett, hogy most merevebb a gumi, mint nyáron, a hangján is hallom, hogy kopogósabb, nem tapad annyira. De ettől pillanatnyilag nem érzem magam veszélyeztetve. Nagy hóban, jégben meg majd úgyis leállok.
2011. nov. 21. 13:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!