Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi legyen a téligumi...

Mennyi legyen a téligumi nyomása? (bar-ban kifejezve)

Figyelt kérdés

a gumin a következő érték szerepel:

300kPa (44 psi) MAX PRESS

De a 300kpa az 3 bar!! Nem sok az??

2011. okt. 23. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az a gumi maximális értéke lesz.Inkább a kocsidon nézd meg,hogy mennyire kell fújni a gumikat.Általában a vezető oldali B oszlopra szokták ragasztani a matricát.Vagy üzemeltetési kézikönyv,vagy internet.Esetleg írd le a kocsit márkáját és típusát.
2011. okt. 23. 15:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Az autó üzemanyagbetöltő sapkája körül szokták személyautónál feltüntetni a nyomásértéket. Ott keresd, felszokták írni, hogy milyen méretű gumit, mennyi bar nyomáson kell használni.

Amit te leírtál "MAX PRESS" az a gumi maximális nyomásértéke, nem a használati értéke. Szerintem 2 vagy 2,2 bar-on használd.

2011. okt. 23. 15:21
 3/10 anonim ***** válasza:

A fentiek jól írják a gumin nem a használati hanem a maximum érték szerepel de annyit még hozzátennék hogy nem kell keresni semmit hiszen ha tudod hogy a nyárit milyen értéken használtad ugyanúgy kell használni a télit is.

A kettő közt(téli/nyári) nincs különbség légnyomás szempontjából.

2011. okt. 23. 15:25
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az autó kézikönyvéba vannak a helyes nyomásértékek, amik a nyáriakra vonatkoznak, téli gumihoz oda van írva hogy amit megad a gyártó, v ami a gumin van, de a gumin ugye csak max press van.

2011. okt. 23. 15:41
 5/10 anonim ***** válasza:
A nyárihoz képest 1-2tizeddel kell többre fújni a télit, ha jól tudom.
2011. okt. 23. 15:56
 6/10 A kérdező kommentje:

[link]

De guminyomás sehol nincs riva

2011. okt. 23. 16:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Ne parázz! Fújd olyanra mint a nyári, az autósok 99,99 % így tesz.
2011. okt. 23. 17:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja én is annyira szoktam fújni a télit mint a nyárit.Max 1-2 barral lehet több az nem árt neki.
2011. okt. 23. 18:42
 9/10 Főzős Laci ***** válasza:

Van egy olyan gumis weboldal,ahol az összes títusú autó minden pontos nyomásértéke táblázatban fel van tüntetve.

Ez a gyári beállítási érték borzasztóan fontos,és a nyári időjárási viszonyokra vonatkozik.Némelyik gumis "szaki" tök hülyeségeket beszél:- Mi 2.5-re szoktuk fújni a kerekeket!

Itt a teljes tudatlanság,mivel elől más az érték mint hátul.

Most olvastam a gumibiznisz.hu-n,hogy télen a biztonság kedvéért 0.2 tizeddel többet kell nyomni a gumikba,mivel az egy fizikai törvényszerűség,hogy ha csökken a hőmérséklet,akkor csökken a nyomás is.És ne bízzunk meg a benzinkúti nyomásmérőkben:nem pontosak!Nekem van egy digitális mérőműszerem,és hidegen mérem-pumpálom,indulás előtt!Kellemes utazást!

2013. dec. 14. 10:56
 10/10 Andras Dobos válasza:
2016. márc. 16. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!