Mennyi legyen a téligumi nyomása? (bar-ban kifejezve)
a gumin a következő érték szerepel:
300kPa (44 psi) MAX PRESS
De a 300kpa az 3 bar!! Nem sok az??
Az autó üzemanyagbetöltő sapkája körül szokták személyautónál feltüntetni a nyomásértéket. Ott keresd, felszokták írni, hogy milyen méretű gumit, mennyi bar nyomáson kell használni.
Amit te leírtál "MAX PRESS" az a gumi maximális nyomásértéke, nem a használati értéke. Szerintem 2 vagy 2,2 bar-on használd.
A fentiek jól írják a gumin nem a használati hanem a maximum érték szerepel de annyit még hozzátennék hogy nem kell keresni semmit hiszen ha tudod hogy a nyárit milyen értéken használtad ugyanúgy kell használni a télit is.
A kettő közt(téli/nyári) nincs különbség légnyomás szempontjából.
Köszi!
Az autó kézikönyvéba vannak a helyes nyomásértékek, amik a nyáriakra vonatkoznak, téli gumihoz oda van írva hogy amit megad a gyártó, v ami a gumin van, de a gumin ugye csak max press van.
Van egy olyan gumis weboldal,ahol az összes títusú autó minden pontos nyomásértéke táblázatban fel van tüntetve.
Ez a gyári beállítási érték borzasztóan fontos,és a nyári időjárási viszonyokra vonatkozik.Némelyik gumis "szaki" tök hülyeségeket beszél:- Mi 2.5-re szoktuk fújni a kerekeket!
Itt a teljes tudatlanság,mivel elől más az érték mint hátul.
Most olvastam a gumibiznisz.hu-n,hogy télen a biztonság kedvéért 0.2 tizeddel többet kell nyomni a gumikba,mivel az egy fizikai törvényszerűség,hogy ha csökken a hőmérséklet,akkor csökken a nyomás is.És ne bízzunk meg a benzinkúti nyomásmérőkben:nem pontosak!Nekem van egy digitális mérőműszerem,és hidegen mérem-pumpálom,indulás előtt!Kellemes utazást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!