Szoktak acélfelnit centírozni mielőtt felteszik?
Tavaly vettem új felnit új kerekekkel. Ahonnan vettem ott tették is fel nem is volt vele semmi baj. Azóta elköltöztünk onnan és a kérdésem az lenne, hogy most is el kell vinnem gumishoz kicentírozni a felniket? Vagy azt nem szokták? Nem tudom nem értek hozzá!
Válaszokat előre is köszi
24/L
Ácsi!Ez így picit értelmetlen.Felnit kerekekkel nem tudsz venni.:)
A felnit és a rajta lévő gumiabroncsot nevezzük keréknek.
Ha csak egy szett felnid van és azon cserélgeted időszakosan a gumikat,akkor természetesen minden szerelésnél kell centírozni.
Ha van külön téli-nyári kerék szetted (tehát felnire szerelt téli gumik),akkor a kerékcserénél nem kell centírozni.Azt az első gumiszerelésnél megcsinálták.
Természetesen ha érzed,hogy nem stimmel valami,akkor meg kell ismételni ezt a manővert.Pl ráz a kormány,félre húz az autó vagy hasonlók.
Az, hogy a régi gumisnál "add ide, mi elintézzük" rendszer volt, most meg nem biztos, hogy erről van szó.
Mikor a felnire gumit szerelnek, szokták centrírozni. Ha nem teszik, akkor eléggé szakszerűtlen a műhely. Mikor az acélfelnidet a gumival együtt megvetted, centrírozták, úgy kaptad meg.
Ha most nem az a kerék van rajta és fel szeretnéd szerelni, akkor annyit kell tenned, hogy - akár otthon is - lecseréled a négy kereket. Valószínűleg nem lesz velük semmi baj. Ha viszont azt érzed, hogy remeg a kezedben a kormány, akkor el kell fáradnod a gumishoz, ahol - megfelelő összegért cserébe - kiegyensúlyozzák a négy kereket, aztán nem lesz vele több gond.
Köszi a válaszokat!
Igen van külön acél felnim amin téli gumi(tavalyról,gumis tette fel, centírozta és teljesen szuper volt) van és alu amin a nyári van most. Csak azt em tudtam, hogy ez minden éves dolog vagyis, hogy minden cserénél kell, vagy csak mikor a felnin cseréltetsz gumit! :)
És annyi köze van a költözéshez, hogy mondjuk nem fogok 100 km-t utazi azért h visszamenjek megkérdezni meg megcsiáltatni, ha esetleg szükség van rá. De meggkaptam az értelmes válaszokat a kérdésemre. Feltetetem és ha ráz akkor irány a gumis! Köszönöm a használható valaszokat! Szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!