Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ablakmosó téli feltöltése?

Ablakmosó téli feltöltése?

Figyelt kérdés

1: Opel G Astrában mennyi folyadék fér az ablakmosó tartályba? Sehol nem találtam gyári adatot.

2: 1 literes, -21 fokig jó folyadékot vettem, ezt érdemes spórolás céljából kis mértébken higítani? Mondjuk betöltöm a felét, hozzá öntök 2-3 deci desztillált vizet.

2011. okt. 13. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:
ha rávan irva az üvegre hogy higitani nem szabad akkor értelemszerüen nem szabad higitani.. nem is értem a kérdést.. ha rá van irva hogy higitani kell akkor higitsad.. vagy vállal a kockázatát hogy szétfagy a rendszered
2011. okt. 13. 11:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Kb 500Ft/2-3l fagyálló ablakmosó. Nem hiszem, hogy ezt érdemes lenne 100Ft/l deszt vízzel higítani. A tartály néhányezer Ft, a csere munkadíjával lesz egy tizes. Nem érdemes spórolni.
2011. okt. 13. 11:40
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, meggyőztetek:)

A kérdés lényege amúgy annyi volt csak, hogy mivel Magyarországon nem valószínű -15 foknál alacsonyabb hőmérséklet éjszakánként, egy kis higítással tovább tartana ki a folyadék (természetesen higítható verziót vettem). De igazatok van, tényleg nem nyernék annyit, hogy érdemes legyen pepecselni a kutyulással.

2011. okt. 13. 12:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtam hígíthatod, akár felesben is, mostanság nem lesz -10 fok, és ha lenne is, nem azt jelenti, hogy úgy fog megfagyni, mint a víz. Ha eléri a dobozon jelölt fagyhatárt, vagy a hígítás uráni -10 fokot a külső hőmérséklet, akkor sem fog össze állni egy nagy jégtömbbe, hanem inkább csak kásássá válik, aminek annyi lesz a hátránya, hogy a szivattyú nem fogja tudni kinyomni, amit ha nem erőltetsz perceken keresztül nem fog leégni.
2011. okt. 13. 13:08
 5/7 lodarazs ***** válasza:

1: Nyomd ki a tartályból az ablakmosót, és figyeld mennyit öntesz bele.

2: Ne hígítsd. Örülhetsz, ha -16 fokos a folyadék. Hígítani a töményet kell, ami -60 fokos.

2011. okt. 13. 22:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Hogyan nyomjam ki a tartályból? A kocsi az utcán parkol, megoldható a dolog a motorházból? A gépkönyv csak az utántöltő nyílásról ír, más karbantartást nem említ. Most már elég kevés fagyálló+víz keverék van benne, ha erre ráöntöm az 1 liter fagyállót, csak elég lesz...
2011. okt. 14. 11:28
 7/7 lodarazs ***** válasza:
Addig spricceld a szélvédőre az ablakmosót, amíg ki nem fogy. Erre gondoltam. Am elég az a +1 liter fagyi.
2011. okt. 14. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!