Az árt egy robogónak (yamaha aerox) ha egész télen kint hagyom?
Igen..
Sőt olyat is hallottam már hogy használat után mikor lehült a motor elpattant a henger fala vagy a gyűrű esett le róla a nagy hőkülönbség hatására. Gondolok itt az üzemi hő 90C - minusz 15C fok hőingadozás hatásira. És fél óra alatt 100C fokot mozdul az anyag. Ha meg csak úgy kirakod télire olyan lesz mint az okádás nyárra kimattul összeszedi az olaj a vizpárát berozsdálnak az alkatrészek ebből kifolyólag. szóval 1 kinti tél 6-7 évet vesz el egy motor életéből.
ma 20:11
Igen. Én ott tárolom. Nincs külön fűtve, csak ott van a kazán, de hát az kibocsát magából annyi hőt (még úgy is, hogy a garázs és a kazánház le van választva egy félig beton, félig gipszkarton fallal), hogy teljesen mintha fűtve lenne. 22fok a minimum általában ott télen. Igaz, hogy így kicsit szűkös a hely, hogy a robogó elfoglal egy bazi helyet, az amúgyis kicsi garázsban, de ha már egyszer kipengettem a motorért egy nagy összeget, nehogy már emiatt menjen tönkre.
Miért?
Ha magadat kinn tárolod egész télen, az árt neked?
Valami hasonló a helyzet.
Takard le valamivel ha nem tudod hol tárolni.
A hűtővizet engedd le vagy ha biztosra tudod hogy fagyálló van benne akkor maradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!