Quadra kell jogsosítvány?
Én úgy hallottam,hogy nem kell rá jogsi,mivel nem lehet vele közúton közlekedni.Ez igaz?
Én 15 éves leszek az éven,van egy kis megtakarított pénzem,amiből jövő nyáron szeretnék venni egy quadot.
Főúton lakok egy kis faluban,a faluvégén,nem messze van egy földút,amin keresztül kijutok egy nagyon jó kis terepes vidékre.
200-300m-re van a földút,annyit kéne mennem,oda-vissza,akkor is megbüntet a rendőr?
Előre is köszönöm a válaszokat.
A földút is közút, jogosan büntetne meg, más kérdés, hogy mikor jár arra..
(A terepes vidék kinek a tulajdona? Mert kifogásolhatja, hogy "összetúrod")
Nem kell 200-300 méter, elég ha csak fél métert haladsz bármilyen közúton (főút, földút, mindegy), teljesen jogosan büntet a rendőr.
Ha a "terepes vidék" magántulajdonban van, akkor azért szintén megütheted a bokádat.
Ha pedig - mivel nincs jogsid, nincs vezetési tapasztalatod, talán a kreszt sem ismered - bárhol balesetet okozol, akkor készülj fel a legrosszabbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!