Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóval miért nem bírok...

Autóval miért nem bírok legyorsulni egy robogót sem pirosnál?

Figyelt kérdés

Nem vágom az összefüggést. pirosnál mellőlem in dul a robogós, én tövig nyomom a gázt, és nem bírom legyorsulni.

Az a robogó megvan 50 köbcenti az én kocsim megvan 1800 köbcenti, és lehagy.

Mert azt értem, hogy egy 1000res motor persze, hogy lehagy, de egy robogó...

Mi ennek az oka?

Csak annyi, hogy az autóm megvan 3 tonna, a robogó meg 200kiló?

2011. szept. 30. 11:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Súly-Lóerő arány. Egy jobb 2 ütemű (Yamaha Jog, Honda Dio) megvan simán 5-6LE alapból és max 60kg...könnyű és magához képest erős. Te autód meg nemtudom hány LE és 3 tonna. Ha kitudnánk számolni az arányt tuti rosszabb érték jönne ki neked mint a robinak :)
2011. szept. 30. 14:46
 12/15 anonim ***** válasza:

Meg azt se felejtsük el, hogy autóban az 1-es rövid fokozat, így mire épp lendületet vennél, a kettesbe váltás idejéig (lehet hogy az csak fél-1 sec, de az bőven elég) már le is lassulsz, és eleve lassabb tempóról gyorsítasz megint, míg a robis csak húzza a gázt és folyamatosan gyorsul.

A másik pedig az autó motorjának nyomatékgörbéje: kis fordulaton nem tud még akkora nyomatékot leadni, csak magasabb fordulatszám tartományban, de addig el is kell jutni... Tehát nem csak a lóerő különbséget kell nézni hanem a nyomaték görbét is!

2011. szept. 30. 16:46
 13/15 anonim ***** válasza:

A robogó kb 80kg.

Nem tudom milyen autód van hogy 3 tonnás. A személyautók általában 1,5 tonnánál nem nehezebbek.

3 tonnás autóba nem raknak 1800-as motort mert az gyenge ahhoz.

A robogó ha jól van beállítva akkor mindig azon a fordulaton gyorsul amin a legnagyobb nyomatékot adja le.

Tehát közel 7 Le mozgat 80kg-t + vezetőt ami mondjuk összesen 150-180kg.

Az autód meg ha benzines akkor kb 130Le, ha turbodízel akkor kb 110Le.

A súlya meg kb a 20szorosa. A váltásnál időt vesztesz mert ha fél mp-re is de lelassulsz.

2011. szept. 30. 17:09
 14/15 anonim ***** válasza:

3tonna? Egy átlag autó 1200-1500 Kg.

200Kg? Az 50es Derbi-m 80Kg

Súly/Lóerő. Tiszta fizika.

2011. okt. 1. 11:17
 15/15 anonim ***** válasza:

A súly mellett a kétütemű motor is közrejátszik. A kétütemű autók-motorok álló helyzetből szinte úgy indulnak el, mint a puskagolyó, persze utána már nem gyorsulnak olyan jól, de a lámpánál indulásnál mindig is nyerők voltak pl a Trabik, Barkasok.

Nézd meg ezt a videót, 0:35-ös másodpercnél az indulást.

http://www.youtube.com/watch?v=eIfRAom5J28

2011. okt. 1. 21:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!