Yamaha XZ 550-ről tapasztalatok, vélemények?
Köszönöm, de ezt már olvastam.
Teszteket olvastam, most személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, akinek van, vagy ismerősnek ha van, akkor mennyi a fogyasztás, mennyire nehéz alkatrészt( például szabadonfutót) szerezni hozzá, meg ilyesmi...
Semmi gond :)
A szándék is nagyon fontos, értékelem is.
Az igazság az, hogy épp pénzem az ami kevés van és épp ezért gondolkozok egy XZ550-esen.
140k-ért tudnék szerezni egy lejárt műszakisat, kicsit bütykölném télen és műszakiztatnám tavasszal. De még tanulok és a gyakszipénzből nem futja valami sok mindenre, olvastam típushibát is, meg miegymást, kíváncsi lennék, mit mond a kőkemény valóság, érted :)
Vagy akkor már egy 250-es MZ-t vegyek műszakival???
A Yamaha jobban tetszene...
Nekem ilyenem van. Sokat kellett rá költeni, hogy jó motor legyen. Alkatrész nem nagyon van hozzá. Bontóban elvétve akad egy-két dolog. Kopó alkatrész van itthon is. Annyiba kerül mint bármilyen más motorhoz. Kb. 5 litert fogyaszt, akárhogy mész vele.
Fel kellett újítani a fékeket, a teleszkópot, ki kellett cserélni a kormánycsapágyat. Érdemes a tömlős gumit tömlő nélkülire cserélni. Sajnos nem nagyon lehet rá olcsó gumit kapni. A Metzeler Lasertec jó rá igazán, ez kb.50 ezerbe került. Most éppen a generátort kell kicserélnem, mert leégett. A szabadonfutót egyszer kell rendesen megcsinálni és nem lesz gond vele.
De cserébe egy kardános V2-es motorod van, aminek hangja gyönyörű. Kényelmes, és viszonylag jól is megy. A sok hibája ellenére szerethető.
Az MZ sem rossz választás, talán olcsóbb fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!