Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honda CBF 125 milyen motor...

Honda CBF 125 milyen motor közútra (kisebb túrákra) és városba, faluba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én egy kis faluban élek,nagyon szeretnék egy ilyen motort,

elég sok kóbor kutya van a faluban,de általában félnek a motorok hangjától,ez így megy Honda cbf 125-nél is,mert azért neki jóval kellemesebb a hangja,mint egy enduronak .... és jó lenne ha kimennék faluba,nem a kutyákat kéne figyelmi,mert elég sok van és ha egyik alám szalad,nagyot tudnék esni.

Továbbá én kisebb túrákra használnám,pl elmegyek 50-50kmt.

És azért használnám városba is,bejárós vagyok .....(közeli kisvárosba)

Nagyon kedvező áron gyárilag is 650.000 Ftért meglehet kapni(szinte 50 ccm3 robogó árán)és kis fogyasztású,nagyon nem kell rá költeni,ezért is tetszik,meg kinézet,gyorsaság,stb

Kutyák félnének tőle?

Továbbá ha vennék egyet gyárilag áttudnám valahol festetni,nem csak matricákat akarok :),hanem gondolom biztos van olyan,aki vállal rá festést,mondjuk egy red bull,monster energy festés,hell,nekem mind1 csak jól nézzen ki :) aki tud ilyenről tudna árat mondani?

A hasznos válaszok feladóinak jár a zöldkezecske és egy nagyon nagy köszönet előre is.

2011. szept. 19. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne költs rá ennyit, 300-ért lehet kapni pár éveseket. Ebből a kategóriából nekem a Yamaha YBR-125 a favorit.

A kutyák nem hiszem, hogy félnének tőle, nagyon halk motorok.

2011. szept. 19. 15:23
 2/7 A kérdező kommentje:
és akkor valószínűleg rá szaladnak a motorra? nem szeretném,ha miattuk esnék el.
2011. szept. 19. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mostanában nem volt összetűzésem kutyákkal, pedig mindenhová biciklivel megyek. Tarts magadnál gázpisztolyt (természetesen engedéllyel), csőre töltve, hogy egyből rá tudj lőni a támadó kutyára, ha szükséges. Megéri elviselni azt a plusz 80 dekát a derekadon. Nem mellékesen az emberszabású korcsok ellen is kiváló eszköz. :)
2011. szept. 19. 15:42
 4/7 anonim ***** válasza:
szerintem jó választás ha nem egy erőgépet szeretnél! Kedvező a fogyasztása is,kevés a biztosítás stb! ha hangot akarsz akkor meg vegyél rá egy nyitott sportdobot,és hagyszóljon! Jobban fog menni egy picivel és nagyon szép hangja lesz! a kutyákat meg rugdosd le!
2011. szept. 19. 15:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyjából egy néve hajtok egy használt példányt, meg vagyok vele elégedve! Tényleg halk motor, nem tudom, mennyit pörög (mivel nincs rajta fordulatmérő), de olyan 8-9-ezerre tippelnék. (Relatív) magas fordulaton elég szép hangja van, nekem bejön. Próbáltam egy 2T Derbi GPR 125-öst, de nem cserélném le. az a motor szerintem túl hosszan volt áttételezve. Magas fordulaton egyértelműen jobb volt, és a végsebesség is nagyobb volt, de alulról a CBF jobb volt, mint a Derbi. Tehát motorilag jó. Nincs szivató, befecskendezős. A motorba nemnagyon lehet belepiszkálni (legalábbis nekem nem sikerült). Ha hátszél van, és ráfekszek, akkor olyan 120-at tud menni, 100 fölé bármikor, és olyan 90-100 az utazótempó. A fékek hagynak maguk után kívánnivalót, és a gumik lehetnének kicsit "ragadósabbak" (bár szélességükhöz képest elég jók). A futómű inkább túramotoros, minthogy nagyonbombabiztos, de nem rossz. Az ülés és üléspozíció kényelmes. Az áttételezése kicsit hosszú, de ha túráznál vele, akkor ez csak pozitívum. 80-ig úgy gyorsul, mint egy átlag autó. Szerintem kezdésnek jó választás. Ha újat veszel, akkor a bejáratást vedd komolyan!
2011. szept. 19. 17:48
 6/7 A kérdező kommentje:
ezt hogy érted?
2011. szept. 19. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy amíg még bejátatós, addig csak félgázon, nagyjából a fordulattartománya feléig, 1-200km után max a háromnegyedéig hajtsd. És terhelés alatt melegítsd be, tehát ne alapgázon forogjon az udvarban üresben, hanem menet közbe finom használat mellett szépen bemelegszik. Ha nem járatod be, akkor sem fog besülni, vagy tönkremenni, de meghálálja azt a párszáz kilométer türelmet. Az enyémet nem én járattam be, használtan vettem, de olyan személytől, akit jól ismerek, és garancia ugyan nincs rá, de ahogy ismerem az illetőt, szépen be volt járatva, ami később látszik meg rajta (pl. bármikor, hidegen/melegen egy gombnyomásra indul, nem kerreg/kattog ma motor, és nem tűnik erőtlennek...).
2011. szept. 20. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!