Miért állnak rá az autómra?
az indok egyszerű, kevés az ingyenes parkolóhely.
(megoldás leálláskor, akkora távolságot hagysz az előtted parkoló mögött, hogy ki tudj állni még akkor is, ha a "seggedbe" érnek)
Azért állunk rá a másikra (én is) mert kevés a parkolóhely. Egy kis számítás:
Ha 10 autó úgy parkol hogy mindegiyk között elől hátul fél - fél méter van, az 10*1 méter = 10 méter. Hely marad ki.
Ha ugyanennyi autó úgy parkol, hogy mondjuk elől hátul csak 30-30 cm marad, az 60*10 = 6 méter. Vagyis pont befér még egy autó. Nagyon nem mindegy (főleg mivel az ingyenes hely olyan ritka mint a fehér holló) hogy valakinek esetleg azért kell parkolódíjat fizetnie (napi 2000-3000ft-ot) mert sokan egy kisebb háznyi helyet hagynak két autó között.
Még friss jogsis vagyok, nem tudok úgy parkolni ahogy szeretnék, ezt elismerem, nem érzem még jól a kocsit. Ha nagyon rámállnak, akkor jön az hogy folyamatosan nyitogatom az ajtót és nézem hogy menyni hely van még. Mégsem anyázok, pedig még szervó sincs, és kisebb helyről kiállni szervó nélkül elég macerás...
A legtöbb helyen ahol meg szoktam állni ilyen halszálkás parkoló van, tehát nem egymás mögött állunk. Itt pláne ráállok a másikra, de nem azért hogy az ne tudjon beszállni, hanem azért, mert ha mindenki így állna, akkor pont beférne még egy autó. Persze mivel szinte mindig vannak olyan gyökerek akik 2 métert hagynak két kocsi között, szinte mindig kimarad egy kocsinyi hely, amit egyébként még fel lehetett volna használni...
Jó mondjuk ha ennyire nem hagynak helyet, az ténleg durva.
Egyrészt ilyenkor próbáld megmozgatni az illető kocsiját, hátha megszólal a riasztó, és akkor talán kitolja a képét és meg lehet vele beszélni. És nyílván nem kell megkarcolni a másik kocsiját...
Én ezért járok 20 éves autóval, nyugodtan meg lehet karcolni, teszek rá magasról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!