Ha van egy régi VW bogaram, aminek 6 Voltos a rendszere, akkor arra köthetek CD-s magnót?
Regen faternak a trabantjaval volt ugyanez a helyzet, vett hozza atalakitot, marmint ami a 6v-ot 12-re alakitja, es arra kototte a magnot.
Szval az akksi es a magno koze rakta be az atalakitot.
Biztosan, csak valahogy a 6-ból 12-t kellene csinálni, mert cd-s holmikat nem gyártottak olyan rendszerre.
Ilyen átalakítókat lehet szerintem venni is, de a neten egy csomó kapcsolást találtam. Nem olya egyszerű mint 12-ből 6-ot, de lehetetlen nincs. :)
Faterom vette anno autos boltban, ha jol emlekszem vmi kis szerkezet nyomtatott aramkorrel.
Viszont azt tudnod kell, (legalabbis nala igy mukodott) elegge huzza szegeny 6v-os akksit, tul nagy terheles neki, menet kozben, amikor van toltes akkor nem volt gaz, szolt rendesen, de allo helyzetben nem igazan jol.
„De 12-ből 6-nál is ez van, de ott elég pl. egy ellenálláson hővé alakítani egy részt.”
Az úgy nem valami jó megoldás.
DC-DC boost converter kell ide, mondjuk egy ilyen IC köré építve:
meg kicserelni az egoket 12v-osra, + ha dinamo van benne mint a trabiba akkor generatorra..
lehet meg mast is ki kell cserelni, en nem ertek hozza, csak lattam fatert h kb ezeket cserelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!