Manuális vagy automata váltó? Melyik a jobb?
Én írtam a 4,6-ot.
Természetesen ez nem vegyes fogyasztás,
hanem a legalacsonyabb fogyasztás, amit eddig produkált az autó.
Ezt 100 km/órás -tempomaton-, bármikor tudja.
Van egy rossz hírem, hogy egy utassal és légkondival is tudja a 4,6-ot!!
(Amúgy volt olyan autóm, ami nem bírt felmenni az érdi emelkedőn, csak ha kikapcsoltam a légkondit.
Na ez viszont nem olyan!)
Volt már elég sok autóm, amelyik annyit zabált, amennyit nem szégyellt.
Most, hogy megengedhettem egy "normálisabbat", fontos volt, hogy gazdaságos is legyen.
Miután rendszeresen járok ki Splitbe üzleti útra,
ezért konkrétan tudom mondani, hogy vegyes fogyasztásban (vagyis van benne nagyobb sebességtartomány is, komolyabb emelkedőkkel, 5,7 - 5,9 dízelt eszik 100-on.
Az meg, hogy nem lehet betolni??
Bocsi, de egy tíz millás autónál ez a szempont nem játszik...
Hát , azért az automata váltók se mai találmányok már , bár sokan elfelejtik ezt. A legelső hidrodinamikus automaták már léteztek a 70-es években is és azóta folyamatosan fejlődnek. Ma már elektronika vezérli ezeket is , de a lényeg ugyanaz : a vezetés kényelmesebbé tétele.
Nem tudom , én egyszer ültem automata váltós kocsiba (BMW 530) de az vmi felejthetetlen élmény mikor 0-ról úgy gyorsul fel mondjuk 100-ra , hogy nem szakad meg a kerekeken lévő nyomatékfolyam , azaz nincs az a megtorpanás , mint a hagyományos tengelykapcsolósoknál kikuplungoláskor. Szóval rám elég nagy hatással volt , akkor és nyáron tervezem megvenni életem első autóját , ami nagy valószínűséggel automata váltós lesz.
Akik meg , ennyire a fejlődés ellen vannak , azoknak gondolom nincs semmiféle rásegítő berendezés az autójukban (szervo : fék,kormány stb.) és gondolom véletlenül sincs turbo se esetleg vagy klíma.
Szerintem mondjuk egy évtized múlva , aligha fognak már manuális váltóval autót szerelni. Jah meg megnézném mondjuk egy új Porscénál , ami 3-4 s alatt ott van 100-on , hogyan váltjátok ki a 6 sebességet :D
Persze mindkettőnek megvan a maga előnye, te döntöd el neked melyik fontosabb.
(előző vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!