Peugeot 407 SW 1.6 vagy 2. 0 HDI motorral vegyem? (2007/2008-as évjárat)
Ezt a típust néztem ki, de nem tudom melyik motorral fogyasztana kevesebbet. Az 1.6-os 1496 kg a 2.0-es 1560 kg.
A tesztekben is mindegyikben mást írnak.
Jó lenne saját tapasztalatokat olvasni.
Hát hogyha nem használod mindig max. terhelésen az autódat akkor bőven elég az 1.6 is. A 407-t szerencsére az erősebbik 1.6 HDi-vel szerelték (van egy 90 lovas is, de ez a 110-es, ráadásul iszonyatosan nyomatékos), úgyhogy ha normál használatra vennéd akkor 1.6.
Ha viszont olyan ember vagy aki nem sajnál 1-2 ezer forinttal többet fizetni a benzinkúton azért cserébe hogy kedvére száguldozhasson akkor 2.0. Ja meg valószínűleg az 1.6 motoros autók többsége alapfelszereltségű, a 2.0-sok meg talán kicsit extrásabbak.
Mondjuk akkor már a 2.2 HDi-t lenne érdemesebb keresni (csak az ritkább), az a legmegbízhatóbb motor a kategóriájában és nem eszik többet mint a 2.0 HDi, viszont érezhetően erősebb. A 2.7 V6-ra nem térnék ki mert az már veszélyes gépezet hozzá nem értő kezekben.
Köszönöm a válaszokat. Pont a spórolás miatt cserélnék autót, mert a mostani 11,5-öt eszik.
Amit kinéztem az pont 109 LE (80kW), akkor ez a harapósabb, ugye?
Úgy se akarok járni, hogy ha a nagyobb motor kevesebbet fogyaszt, mert gondolom nem erőlködik annyira, amit meg azon megspórolok, elköltöm a gépjárműadóra.
Amúgy milyen vezetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!