Első autónak? Régebbi mercedes?
én ilyenre gondoltam kb ebbe az ár kategóriába. [link]
vagy még olcsóbban valyon érdemes megvenni? vannak autó szerelő ismerőseim. mert azt hallotam hogy ezekkel a régebbi mercikkel nincs sok gond csak a rohadás. bár azt nem nevezném kis gondnak.
Azt mondják, hogy 1 millió alatt problémamentes Mercedes-Benzt nem lehet vásárolni. Ennek a kocsinak négy neuralgikus pontja lehet:
1. turbó
2. automata váltó
3. dízeladagoló
4. rozsda
Ezeket kell szakemberrel megvizsgáltatni a vásárlás előtt. Mindenesetre az biztos, hogy egy 20 éves Mercedesnek LESZ olyan baja, amire sürgősen rá kell költeni 200 ezer forintot. A vásárlásnál mindenképpen így kell kalkulálni.
Hiába van apád a Saab-al A10-ben ha egy másik kocsit is vesz a nevére az már A0-ról indul. TÉny hogy olcsóbb lenne mint a te neveden.
Nekem egy 1,6-os kocsi van a nevemen és arra 9720 egy negyed év A1-ben 22 évesen.
Első voltam.
20:10
Nem, tulajdonképpen a 190-esnek ez az egyetlen turbós motorja volt. A sima 190D egy igazi tetű, viszont elpusztíthatatlan. Rendes menetteljesítményeket a 190D 2.5-től tudsz várni, az ugyanez a motor, csak turbó nélkül. Vagy vegyél benzinest.
Ebben a korban már eltűnnek a megbízhatóságbeli különbségek. Az ilyen korú autók Magyarországon mind szarul vannak karbantartva. Ha 3-400k körül akarsz autót venni, így is, úgy is bele kell töltened még két kilót legalább, hogy nyugodtan aludhass. Illetve piszok mázlid van, ha találsz vidéki nagypapaautót. A Mercedes-szel talán azért jársz jobban, mert arra legalább nüansznyi esély van, hogy 5-10 év múlva is el lehet adni. A Mitsubishinél ez azért kétséges.
SZVSZ az a kör, aki ezeket régebben vette, már átszokott a pápaszemesekre. Azokból most kezd dömping lenni, ahogy szépen kiöregednek a taxikorból. Az eltiport 124-esek jó része pedig már Albániában és a Közel-Keleten szolgál.
Butaság, hogy a benzinesre a gatyád is ráfizeted. Ebben az autóban 2,5-ös volt a legnagyobb motor, és még az sem eszik sokat. Egyébként pedig amit megspórolsz a fogyasztáson, kifizeted majd a szervizben, amikor dízeladagolót kell cserélni, elvégre az többszöröse egy karburátor árának. Márpedig egy 20 éves autónál esélyes, hogy előfordul ilyen hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!