Autó forgalomból végleges kivonása hogyan? (Autó marad)
Szeretném kivonatni az autómat, mert összetörtem egy hónapja kb., és hát ne kelljen utána fizetni a biztosítást meg teljesítményadót, ha csak bontani szeretném.
A bontót a közelben ahol adnának kivonási papírt kérdeztem, neki mindenképp kell az autó "lábon", azaz futómű, alváz, karosszéria kell neki, hogy lefotózhassa bezúzás előtt-után mintha egybe odaadtam volna.
Tud valaki okosat, hogy ne keljen leadni az autót, hogyan tudnék út bontási papírt kapni? Ismer valaki valami megoldást az ügyre?
(Eddig annyit mondtak, hogy Vecsésen van egy cég aki ezzel foglalkozik, de nagyon messze van hogy csak úgy elmenjek oda /kocsi Balatonon én Győrben vagyok/ és kiderüljön hogy nincs is mégsem, merthogy egy telefonszámot sem kaptam meg semmit, hogy értekezzek vele.)
Jól hangzik ez az átmeneti kivonás, de valamit még nem értek. Ha lejár a 10 év és elkezdik a végleg kivonást akkor sztem ugyan úgy le kell adni a verdát a bontóba. A procedúra és pénzlehúzás tehát marad.
Lopás bejelentése után se tűnik olyan egyszerűnek a helyzet mert nem lehet tudni kivonják-e vagy nem.Úgy tudom 2011-óta szigorodtak a szabályok...
Helló!
Úgyan ebbe a cipőbe kerültem én is, 1 éves autóm totál kára törték, a bontó semmit se ad Szinte érte.
Szeretném megkérdezni hogy sikerült e valami megoldást találni, hogy ne kelljen pár forintért leadni, mert én is mindenképpen megtartanám, pláne hogy ugyan olyan kocsit veszek újra.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
Az én saját tapasztalatom, ami véletlen jött össze és amit a leginkább bukásmentesnek tartok.
Van egy régi 350es jawa motorom, elkezdtem felújítani, de sosem lett kész. A lényeg, hogy egyszer vagy kétszer kivonattam forgalomból, ami azt jelenti, hogy fél évre kivonják, biztosítást, adót nem kell fizetni rá. Olyan opció nincs, hogy ideiglenesen, de határozatlan időre vonatja ki az ember tehát fél évente kivonás, illeték fizetés(kb2000ft) Ezt egy idő után meguntam, sajnáltam a pénzt a játékra, ha nem is nagy összeg.
Ami kapcsolódik a kérdéshez is:
A motor ideiglenes kivonása után automatikusan forgalomba helyeződik, biztosítás és adóköteles lesz.
Esetemben egyébként sem volt biztosítás kötve, de ha a gépjárművön nincs fizetve a biztosítás, holott forgalomban van, azt forgalomból történő kivonással szankcionálják. Küldenek egy levelet, hogy tessék a rendszámmal, forgalmival befáradni az okmányirodába és leadni, törzskönyv marad a tulajnál.
Helyszínen megkérdeztem, utána a gépjármű újra forgalomba helyezhető, természetesen új műszaki, új rendszám, új forgalmi szükséges. A konkrét menetét nem tudom, ha aktuális lesz, utánajár az ember.
Amit valahol olvastam vagy hallottam, hogy amennyiben az üzembentartó nem fizeti a gépjárműadót, szintén elveszik a rendszámot forgalmit, azt viszont nem tudom hogy behajtják-e utólag kamatostul, lévén nekem biztosítás miatt vonták ki.
Egyéb infó, hogy a biztosítás fedezetlenségi díja ugyan ketyeg, de azt nem vasalják be, lévén nincs kin.
Egy autó, egy gazda, egy biztosítás. A biztosítás alapvetően autóra és gazdájára szól, ha ugyanaz az autó, ugyanazon a néven nem kerül újra forgalomba, nem kerül elő a kérdés. Ha ugyanaz az autó üzembentartót cserél, szintén nem kerül elő a fedezetlenségi díj, mert más sarát nem hajthatják be az új üzembentartón.
Talán kicsit hosszú lett, de remélem hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!