Valaki leírná nekem hogy a közúti elsősegély vizsga hogy zajlik elejétől a végéig?
Bemész-köszönsz napszaknak megfelelően-meghallgatod a vizsgáztatót-kíhúzod a kis 'tételedet'-vársz a sorodra-elmondod/elmutogatod-(ha van még utánnad valaki akkor őket megvárod még elmondják, addig ülsz)-kimentek-vártok-szólítanak-megmndják h sikerülte-elköszönsz-hazamész...
Asszem ha nem sikerül, azt már rögtön megmondják.
Hi
Nálunk így volt:
1.: 3 és fél óra várakozás
2.: párosával hívnak be, húztok tételt.
3.: a szívmasszázst és a lélegeztetést mindenkinek be kell mutatni. csak utána kezdhetsz hozzá a tételhez.
4.: okosan válaszolgatsz a kérdésekre, elmondasz mindent amit a tételről tudsz. ha karfelkötést vagy valami olyat kell csinálni amit a műanyag pasin nem lehet, azt a párodon kell.
5.: egyéb feladatok. a tételhez nem feltétlenül kapcsolódó kérdéseket tesz fel a vizsgáztató.
6.: elköszönésként az eredménynek megfelelően anyázol vagy hálálkodsz.
Ennyi.
Jótanácsok: sose vitatkozz. Ha nem úgy van, ahogy mondod és ezt szóvá teszi, bólogatsz okosan.
Légy határozott. Direkt úgy fogja feltenni a kérdéseket hogy a legbiztosabb tudásodban is meginog a hited, de soha ne lássa hogy vívódsz: nyökögni, idegeskedni lehet, de 2 különböző válasz közül egyértelműen válassz.
Életmentő tipp(valós helyzetben is életet menthet, de vizsgán ha elszúrod abban a pillanatban megbuksz): 4 emberes tálcafogásnál, amivel a gerincsérültet lehet odébbvinni, mind a 4 ember ugyanazon az oldalon áll. Tanfolyamon nekünk nem mondták, ezért mindenki úgy képzelte el hogy 2 ember az egyiken, 2 a másikon. Hát nem. Csak a szerencsének köszönhetem, hogy nem én voltam az első akitől megkérdezték, mert engem is meghúztak volna.
nekem még az újraélesztést sem kérték.
/vidéken volt a tanfolyam , ugyanott ahol vizsgáztam, gondolom ezért./
kettesével mentünk be, szituációk a "tételek" ( közúti baleset, sérült 1-2 percig csendben ült majd a combját fájlalja-mitől lehet?)
és ennyi volt. rögtön adta a kis kártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!