Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Intercoolerra mit szoktak...

Intercoolerra mit szoktak tenni hogy jobblegyen a hűtés?

Figyelt kérdés
2011. júl. 17. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Vizet szoktak rá spriccelni, nagyon kemény igénybevétel esetén pedig poroltóval hűtik.
2011. júl. 17. 13:45
 2/5 anonim ***** válasza:
A levegős (angolul air-to-air) intercoolereken vízpermetezőt szoktak használni. Fúvókákból vizet porlasztanak rájuk, ettől a hűtőből kilépő levegő hőmérséklete tovább csökken. A vizes (air-to-water) intercoolereken nem tudom, mit szoktak használni a hűtés javítására.
2011. júl. 17. 13:46
 3/5 A kérdező kommentje:
nem az intercooler hűtésére vagyok kíváncsi hanem hogy van egy szerkezet amit arra rászerelnek ezzel is növelve a hatékonyságát (pl versenyautókban) ennek a szerkezetnek a neve érdekel
2011. júl. 17. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Leírnád részletesebben, mire gondolsz? Hogyan néz ki az eszköz, hogyan működik? Ugyanis én még nem hallottam semmi olyanról, ami kimondottan az intercooler hatásfokát javítaná versenyautókon. Láttam már szép, nagy dobozokat, amikbe szárazjeget töltve rásegítettek a hűtésre, láttam már karnyi légcsatornát, amin úgy vezették oda a menetszelet, hogy nem forrósodott fel, de külön eszközzel még nem találkoztam...
2011. júl. 17. 13:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Külön neve nincs, vízspriccoló. :D

[link]

2011. júl. 17. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!