Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha, a központi zár távirányító...

Ha, a központi zár távirányítója teljesen lemerül, tényleg újra kell programoztatni az egészet?

Figyelt kérdés

Nekem egy autószerelő mondta, de olyan téren kicsit sántít, hogy elem cserénél az új elem behelyezéséig eleve nem is kap áramot, tehát ha addig nem sül ki a memória.

Meg, gondolom ROM memória van benne, ami eleve megtartja az információkat tápfeszültség nélkül is.

2011. júl. 17. 07:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem kell újraprogramozni.

Pl létezik immos autókhoz pótkulcs ami nem vezérli a központit, abban sincs elem, aztán mégis működik. Nem értek hozzá, de az immot egy pótkulcshoz (1-es Focus) a gyújtáskapcsolóval és két plusz kulccsal fel lehet programozni. Nyilván elem nélkül is tárol mindenféle ehhez szükséges adatot.

2011. júl. 17. 07:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Én cseréltem már elemet és nem kellett újraprogramozni.
2011. júl. 17. 08:28
 3/6 A kérdező kommentje:

Csak, mert az enyém két napja a végeit járja. Remélem, hogy csak az elem merült le, és nem az irányító ment tönkre.

És, ekkor mondta az egyik autószerelő, hogy újra kell programozni.

De, mellesleg igen, megvan a két pótkulcs is, meg a tartalék centrál (központi zár) irányító is, amiben tényleg nincs elem.

Azt mondták, óráshoz vigyük, az kicseréli, mert eddig, akiknél voltam autó szaküzletek, vagy szerelők, egyik sem vállalta... ilyen "veszélyes" művelet volna kicserélni az elemet?

2011. júl. 17. 10:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Amúgy, az elsőnek még plus információ: nekem is Ford-om van! :)
2011. júl. 17. 10:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Milyen újraprogramozás? Jézusom! Nehogy!!

Csak elemet kell cserélni!! :D

Jó vicc volt!!

2011. júl. 17. 13:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Akkor jó!

Reménykedem benne, hogy ez, tényleg megoldja a problémát, és nem az irányító (vagy maga az autóban a zár) purcant ki.

Nem volt megkínozva, de kicsit érdekesen viselkedett. Mondjuk mindenki az elemre fogta, remélem tényleg az a hiba. :S

2011. júl. 17. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!