Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe fájna ha fel akarnám...

Mennyibe fájna ha fel akarnám húzni az 50-es robeszomat? (mondjuk 70 ccm-re) milyen alkatrészek kellenének, és azok milyen árban mozognak?

Figyelt kérdés
egy aerox-ról lenne szó
2011. júl. 5. 19:52
 1/5 anonim ***** válasza:

50 rugó, és nagyon megbízhatatlan lesz tőle a motor.

Gyári (Y)

2011. júl. 5. 19:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem zsarunként 30 000-be ...

A 40 az 40 és a "háromlábú" nem csak az autósokra van kitalálva.

2011. júl. 5. 23:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy normális 70es henger 30ezertől indul. De ehhez mindenképp kell gyárinál nagyobb karbi, legalább 17,5mm-es (gyári 12mm)(kb 15ezer), de h pörögni is tudjon (70es hengerek magasabb fordulaton dolgoznak) kell egy kipufogó is az is kb 30ezer. De, hogy ez tartós is legyen, kell gyárinál erősebb főtengely és új csapágyak, ez is kb 25ezerre jön ki. Majd ezek után lehet hangolni a variátort és kuplungot, ami már max egy 10es ha gyári variátornál maradsz, de ha azt akarod h ki is tudja használni a 70es henger nagyobb erejét akkor kell új variátor (15ezer), kell új kevlár ékszíj (7ezer) és célszerű új kuplungot is venni, hogy ne csússzon(10-15) Tehát összeségében iszonyat sokat kell rákölteni, de így menne is rendesen, persze abban az esetben ha hozzáértő szereli össze és hangolja be.(és ha nagy végsebességet akarsz mondjuk 100felettit, akkor egy végáttételt is kell cserélned) De ha nem kell 70cm3 akkor sokkal olcsóbban meg lehet oldani. Nekem is Aeroxom van, én egy Gianelli Extra kipuft vettem rá, és variátort hangoltam nagyobb fordulatra. Így nem eszik többet, élettartalma se csökkent jelentősen. (ez a kipuff 30körül van Egümotors nál), mégis jóval dinamikusabb lett, jobban gyorsul, végsebesség is nőtt.
2011. júl. 6. 08:40
 4/5 A kérdező kommentje:

na ez cinkes ennyi pénzem nincs, de még ha lenne se költenék rá ilyen sokat:D:D

és akkor az olcsóbb variáció miket tartalmazna?(és mennyiből jönne ki)

az a bajom az enyémmel h kruva szép, mutogatni jó, de az ereje mint a lepkefing... bár van egy elég erős gyanúm h egy-két dolog már szarrá lehet kopva

2011. júl. 6. 12:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Olcsó variáció: meghagyod a blokkot 50esnek, de a hajtást felújítod. Új görgőt kell bele venni (1500Ft, gyári 5,5g de vehetsz bele 5öset is, kicsit jobban fog pörögni), új ékszíjat (kb5000), egy gyárinál erősebb kontrasztrugót (1500, sárga színű általában a gyárinál egyel erősebb, ettől jobban gyorsul). Én még egy új NGK gyertyát is tennék bele, légszűrőt kipucolnám. Ezektől általában feléled a moci újra, persze nem fog úgy menni mint egy 70es tuning. Persze, ha van fojtás a mociban, akkor elsőnek azokat kell kivenni. Aeroxnál variátor hézagolással vagy kipufogó vakcsővel fojtották.
2011. júl. 6. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!