Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor ellenőrzőlámpa miért...

Motor ellenőrzőlámpa miért gyullad ki?

Figyelt kérdés
Opel astra f autóról van szó 1,6 8v-s benzines. Elindulás után kb 5km megtétele után kigyullad a motor ellenőrző lámpa. Ilyenkor legyengül a motor, kicsit rántgat és lassan gyorsul fel. Általában sima úton szokott kigyulladni. Ez miért van? Mit szedjek szétt, takarítsak ki raja? Gépre sajnos nem tudom rákötettni, mert ha megyek a szerelőhöz akkor semmi baja nincs:-)
2011. júl. 3. 07:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Tárolja a hibát ! Egyébként csak úgy neki esni nem lehet. Szerintem gyújtás kimaradás lehet ..........szerintem ,tehát nem biztos .......
2011. júl. 3. 08:34
 2/9 anonim ***** válasza:
51%

Szia ha arra a sárga villámra gondolsz és kb akkor gyullad ki ha bemelegedett a motor akkor valószínű a lambdaszonda hibája. Mivel ezekben az autókban nincs labda szonda fűtés ezért csak akkor ad megfelelő eredményeket ha már a füst bemelegítette. Ezért nézi csak a bemelegedés után. De valószínű hogy már sok ezer kilóméteres és nem lett cserélve. NAgy valószínűséggel működik de nem elég gyorsan változik a feszültség értéke ezért a motorvezérlő hibásnak gondolja.

Hány km van a kocsiban mikor lett cserélve??? Kb 100000 km-t bír ki a szonda

Érdemes ellenőrizni. De ezek a hibajelek sok hibát takarhatnak sok embernek porosodik a polcán egy új szonda amit feleslegesen vett meg. A baj hogy sokszor a szerelők sem tudják mi az igazi hiba és csak úgy bízva a szerencsében rendelik az alkatrészeket.

De mindenesetre ellenőrizd.

Mégegy

Az astrában valószínű van obd 2 csatlakozó. ha van akkor 2 pólusát egy gémkapoccsal, dróttal stb rövidre zárva a kocsi gyújtás alatl kivillogtatja a hibakódot.Érdemes ezt is otthon ingyen elvégezni.

2011. júl. 3. 12:38
 3/9 A kérdező kommentje:
150,000km van benne. Mit jelent az a kivillogtatás? Nem árt az auónak ez? Mert én szívesen megcsinálom csak nem árt neki? És melyik két pólust kössem össze?
2011. júl. 3. 14:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Bal oldalt a bizti mellett van a csatlakozó, függőlegesen.

Alulról felfelé számozva. Bal oldali csatlakozósor 5-6 pontját zárod rövidre. Ha kész akkor papír ceruza kézbe, ráadod a gyújtást és elkezd a hiba lámpa villogni. ( Nme beindítani a motort!) Minden kódot többször ismétel (3). Számold meg a villanásokat. 10 villanás az a 0, a többi értelemszerű. Ha meg van a kód akkor már meg van a hiba is.

Ajánlom még az opel fórumot. Regisztráció nélkül is szerintem találsz választ.

2011. júl. 3. 15:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a szerelője is tudja . 2000-s évjárattól van (úgy tudom) benne OBD .. De a saját diagcsatiján is ki lehet villogni ami a motortérben menet irány szerint baloldalt a tűzfalnál van .Könnyebb is mert két csatlakozós ! Zárd össze és már villog is ,megszámolod . Utána megint ideírsz ,hogy az adott szám milyen hibakódot jelent ,utána megint írnak ........stb 2 hét és már meg is van javítva :))))))..............
2011. júl. 3. 15:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Még annyi ,nem figyel mindent az elektronika ill csak irányt ad a hiba megkeresésére ! rgo nem biztos az a bűnös amit kiír ! Ezt követően mérések következnek .......... Ne akarjuk itt megjavítani ! Olyan fura itt mindenki hülye szerelőt fog ki ,szerintem meg más van a háttérben .....
2011. júl. 3. 15:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. "Kivillogtattam" és a max 10 volt ami azt jelenti, hogy nincs semmi baja. Vagyis ezt találtam. Ezután elmentem 30km-t autókázni és nem gyulladt ki. Lehet, hogy ettől megjavúlt volna?
2011. júl. 3. 19:38
 8/9 anonim ***** válasza:

A harmadik vagyok:

Egy évjárat illetve motorkód kellene.

A másik, hogy 10-es hibakód nincs. Az egy "0" volt. 12 vagy 0100 a legkisebb értékű hibakódjelzés a benne lévő kütyütől függ. Az egyiknél (GM-MULTEC CFI) a 12 a hibakód kezdete jelzés 3x majd jön a konkrét hiba 3x.

2011. júl. 4. 15:37
 9/9 A kérdező kommentje:
16-os kodú a hiba! Ez azt jelenti, hogy valami érzékelő nem működik rendesen. Ma megkerestem és a csatlakozójában az egyik láb el volt korrodálódva. Megtisztítottam. mentem vele 20-25km-t és nem gyulladt ki. Majd idővel kiderül.
2011. júl. 4. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!