Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elso motornak mit ajanlotok...

Elso motornak mit ajanlotok (mekkora ccm? )?

Figyelt kérdés

Most csinaltam A-ra vizsgat nincs sok tapasztalatom (18 F vagyok) szoval vehetek kb 600 ccm( pl yamaha r6 vagy cbr600) vagy elore kisebbel kezdjem??

Kernem mindenki velemenyet civilizalt modon ;) koszi!

2011. júl. 1. 23:50
1 2
 1/15 anonim válasza:
Nekem volt egy Yamaha XT 400-asom, cross, nekem kezdésnek egy kicsit nagy volt. Sokat kihagytam, majd vettem egy KTM LC 4 640 Sm-et, bazi erős motor, de váltottam sportra és egy Suzuki GSXR 750-nel hagytam abba erre az évre. Sajnos anyagilag nem úgy bírtam ahogy szerettem volna. Egy R6 os halálos lesz kezdésnek, ha merész vagy az az életedbe is kerülhet. Persze ésszel lehet óvatosan is, csak akkor nem ismered meg a motor igazi mivoltát. Én azt mondom ésszel, gyakorlattal egy 600-as közútra elég, pályán meg akár egy R1-es is használható. Számold bele a költségeket, a benzint, gumik, stb... Nem lesz olcsó mulatság. Mivel nincs gyakorlatod, így vagy nagyon ésszel egy R6-os, vagy kisebb. Menj próbakört, vannak tesztnapok, érezni fogod fel vagy e készülve már erre.
2011. júl. 1. 23:59
 2/15 anonim ***** válasza:
Nekem 3 eves robogos multam van szoval mentem egy jopar motorral 125-os robogok, 400-as quad, 125-os enduro 250-es chopper es en most csinalom az A korlatlant es en ha adodna alkalmam vagyis penz lenne en egy r6-ost vasarolnek, mivel szerintem van nemi tapasztalatom, vagyis nem annyi hogy biciklirol atulok motorra. Tudom a robogo ugyis robogo, de azert mentem masokkal is es tudtam kontrolalni magam. Felnek az elso napokban rajta de majd megszoknam. Viszont ahogy te vagy nincs sok tapasztalatod, szerintem egy 400-as sportgepnel nem ajanlatos nagyobbat venni kiveve ha nagyon tudod kontrollani magad es erzed hogy egy 600-as geped megtudnal tartani. A mostani 400-asok is bazi erosek szerintem ha szetnezel kozuluk talalsz olyat ami tettszik, es ha sportgepek kozott nem is talalsz 400-asban ujabb tipusut super motoban biztos hogy igen akar megnezheted a suzuki drz 400-at is ami nekem nagyon tettszik. Jo valasztast. Majd ird meg hogy milyent valasztottal.
2011. júl. 2. 00:08
 3/15 A kérdező kommentje:
Szoval akkor nincs amiert elsonek 125-ost vegyek mert ugyis hamar maskellene?
2011. júl. 2. 00:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Masodik vagyok. Hat azert irtam 400-ast mivel gondoltam nem akarsz olyan kicsivel kezdeni. Hat szerintem a 125-ost megerne venni, csak a 4 utemu elegge lomha szoval avval is fejlodsz de azt nagyon nagyon hamar megunod/kinovod, ha 125 2 utemut veszel, akkor azok nagyon mennek, viszont nagyon sokat is fogyasztanak, es ha netalan tonkre megy akkor elegge sokba is kerul a javitas is. Amit gondolsz azt vegyel, azert meg ird le hogy milyenre gondoltal, es segitunk :)
2011. júl. 2. 00:39
 5/15 A kérdező kommentje:
Koszi! hat meg eggyelore nezelodom a piacon :)
2011. júl. 2. 00:42
 6/15 anonim ***** válasza:
Egy kerdes. Ha meg nem volt motorod, hogy tetted le A-ra a vizsgat? Nem 21 eves kortol lehet?
2011. júl. 2. 01:13
 7/15 anonim válasza:
Amit én ajánlanék, Suzuki DRZ 400SM. Mondjuk ez nem speed, de nagyon jó kis vas.
2011. júl. 2. 01:51
 8/15 anonim ***** válasza:
Utolso elotti igaz, az fel sem tunt, hogy nalatok Magyarorszagon 18 evesen csak ugy lehet ha elotte volt legalabb 125-osod. :-s
2011. júl. 2. 08:39
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem is van b jogsi még sincs kocsim.
2011. júl. 2. 08:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Ha 1-2 évre vennéd akkor 125 ccm-est ajánlok mert azon perfektül meglehet tanulni motorozni (lehetőleg 2 üteműt)

Ha 2-3 évre kellene akkor viszont 250-est mondok inkább de az első 1-2 héten azért ne a határokat feszegesd mert könnyen ledob.

Ha még kezdő vagy akkor ennél nagyobb motort nem ajánlok mert az még valószínű hogy nem neked való.

Ez után pedig már simán ráülhetsz egy 600-asra szerintem akkor már nem fog gondot okozni neked.

Remélem tudtam segíteni :)

2011. júl. 2. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!