Ha az autómon van még kb.500000 ft hitel hogyan tudnám eladni?
Sima hitelátvállalásnál nincs módosítási díj, hisz ott nem változik semmi, csak a fizető személy. De a paraméterek, kondíció marad.
Simán el tudod adni, készpénzre és hitelre is. Annyi, ha készpénzes a vevő, előbb ki kell fizetni a hitelt, mert addig nem tudja átíratni míg hitel van rajta. Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha az új vevő másik banknál vesz fel hitelt az autódra, először tehermentessé kell tenni az autót, mert addig az új vevő nem kap rá hitelt.
Átvállalás esetén, ha eladod 1.200.000-ért az autót, és 500.000.- a hitel akkor a 700.000-et a vevő kifizeti neked, a bankhoz be kell nyújtani az ő dokumentumait, ami hitelbírálathoz szükséges, a rizikósok döntenek róla, hogy ő ugyanezekkel a feltételekkel hitelképes-e.
Számtalan alternatívával tudod eladni egyébként.
Arra nem figyeltetek, hogy ez az ÚJ ÁRA!
Lehetséges, hogy már azt a fél millió forintot SEM éri meg, amennyi hitel még van rajta.
Vannak már ilyen akciók, hogy "hitelátvállalással ingyen átadom" - lehetséges, hogy ezt kell megcéloznod.
Előző vagyok. A kérdésre elfelejtettem válaszolni.
Én a mostani autómat úgy vettem, hogy hitel volt rajta, előtte el kell menni a bankba, kifizetni, és odaadják a törzskártyát.
Nálunk így zajlott. Mondjuk én kp. kifizettem, de a hitelátvállalás is működhet.
01:46-os Te nem figyeltél sajnos. 4és fél éves az autó, teljesen reális az 1.200.000.- Ft érték. Hogyne érne annyit. Nem is írt ilyet a kérdező. Jól néznénk ki, ha csak 500.000-et érne. Nem kell rögtön minden autóhitelest letámadni, hogy nem is ér annyit az autója.
(Én már válaszoltam most azért nem teszem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!