4 vagy 5sebességes Manuális váltó? Melyik miért?
Kérdésem a következő: Miért jobb(vagy nem jobb) egy 5sebességes váltó a 4sebességesnél (Manuális)
Annyit tudok hogy áttétel szerepet játszik,de józan paraszti ésszel ez gyakorlatban mit takar?
Példának okáért: Van 2db 1.8-as benzines motorral felszerelt autóm aminek 220Km/H a végsebessége ; 110Le ; és 0-100Km/H 6sec alatt teljesíti és városban 10L a fogyasztása (ezek kitalált adatok)!!
Na szóval ha az egyik ilyen autómban 5 a másikban 4sebességes manuális váltóm van,akkor pl az 5sebességes gyorsabban gyorsul? vagy kevesebbet fog enni? Lóerőben és végsebességben nem játszik szerepet gondolom!
Válaszokat előre is köszönöm!
Azt nem tudtam hogy a végsebességben is szerepet játszik! (fogyasztásban és gyorsulásban , gyanítottam)!!!
Köszi a választ! Akkor az 5sebesség az jobb!?!?! :)
50-re? Nekem 5sebesseges de 50nel meg a negyest se mindig rakom be, nemhogy az otost...
Harmasnal kb 2500 korul viszi az 50et, akkor szoktam negyesbe valtani ha hosszabb egyenesebb ut van, mert harmasban dinamikusabb meg a mozgas, erosebb a motorfek, ha valami van jobban tudok lassulni stb...
50et ugy 70-80 kornyeken szoktam betenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!