Ha a KRESZ-tanfolyam elvégzése után egy évvel még mindig nincs meg a KRESZ-vizsgám, valóban újra kell járnom a tanfolyamot?
Én is így jártam. 2011 február 16-án voltam kresz vizsgán 20hibám lett :( Úgy felba..tam magam rajta,hogy tovább már nem is érdekelt a dolog. Itthon több mint 50 tesztlapot töltöttem ki interneten és soha nemvolt több mint 4 hibám.Ja és 13éve motorozok.
Hívtam pár napja az autósiskolát és kérdeztem,hogy mennyi időm van még levizsgázni azt mondták,hogy nincs időhöz kötve.(bármikor megcsinálhatom a vizsgát amikor kedvem és időm lessz rá :)
A KRESZ vizsga a tanfolyam után nincs időhöz kötve. Az elméleti vizsga után viszont 2 éven belül le kell tenni az összes (a járműkezelési és a forgalmi) vizsgát.
Ez a jogszabály vonatkozik rá: [link]
Elég ezeket a részeket megnézned: 5.§ (3), 10.§ (1), 14.§(1).
10. § (1) Elméleti vizsgára az bocsátható, aki
a) a tanfolyam elméleti részét az 5. § (3) bekezdésében foglaltak szerint elvégezte…
14. § (1) A sikeres közlekedési alapismeretek vizsga két évig érvényes. Az érvényességi idő egy alkalommal, újabb kétéves időtartamra meghosszabbítható tanfolyammentesen tett sikeres közlekedési alapismeretek vizsgával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!