Normális dolog hogy 20 liter benzinből csak 210 km-t tudtam menni?
egy kis Opel corsa B ről van szó. 1.0 i 12v. kb 1 szer voltam vele városba. és ugye ez a kocsi nagyon könnyű.
mi ennek a normális fogyasztása(normál menet).kösz
Normális, csak valószínűleg rosszul vezetsz.
Például egy Suzuki bőven elmegy 6 literrel, a nagypapám még lassabban is vezet mint az átlag, mégis 12 litert eszik neki. Összehasonlításképpen, ha mindig 6000-nél váltasz és padlógázzal közlekedsz, 13 litert eszik. Ennyit számít az, ha falábú a sofőr.
Szerintem teljesen normális mivel ez városi kis autó és alig használod városban.
Városon kívül a kis 1.0 motort igencsak pörgetni kell hogy menjen.
Azért gondolhatad volna hogy az 1.0 motor autópályán 4,7 fogyasztással csak kicsit enyhén túlzás!
Mindenesetre ellenőríztesd vagy cseréld a lambdaszondát mert ez okoz fogyasztásnövekedést.
Teljesen normális.
Egyébként erős tévhit,hogy minél kisebb a motor annál kisebb a fogyasztás.
Egy ezer cm3-nél állandóan padlót kell nyomni ahhoz,hogy gyorsuljon míg egy nagyobb,nyomatékosabb motor szinte alapjáraton elpöfög hasonló körülmények közt.
@10:28
Az általánosítást mellőzni kéne. Szerinted mindegy, hogy 1.3-as, 2.0-es vagy 3.0-es dízel?
Én 1.5-ös 98 lovas benzinessel eljárok 5-6 literrel, télen is. Egy hasonló erejű, esetleg kicsit erősebb dízel elmenne a talpam alatt 4-5 literrel is, de annyival drágább, hogy évi 20.000 megtett km körül nem éri meg.
A kérdezőnek pedig Corsája van. Ergo nagy valószínűséggel meg sem közelíti még az évi 20 ezret sem. És még nagyobb valószínűséggel nem fog (típuson belül maradva) 1.5-2-szeres áron az övénél öregebb, 1.5-ös szívódízelt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!