Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van most a B jogsi korhatár?

Hogy van most a B jogsi korhatár?

Figyelt kérdés

Amiket találtam számomra egyik sem egyértelmü,sőt mindenhol mást állítanak.

16,5 kel betöltenem hogy elméletet résztvehessek.

17éves vagy annál 2 hónappalfiatalabb hogy elméleti vizsgán résztvehessen

17évet be kel tölteni,hogy gyakorlati vizsgán résztvehessen.

Elvileg ha jol informálódtam akkor ezek a szabályok ami azt jelenti hogy az lehetséges ,hogy én leteszem az elméletet 16,8évesen azalat a 2hónap alatt a kötelező rutin órát átveszem (átvehetem ez az egyik kérdés) ha igen akor ha töltötem az 17.et akor megyek vizsgázni. Utánna forgalom és oda is 1 vizsga.

Az lenne a kérdés,hogy a korhatárosdi az igy müködik?

2011. jún. 11. 11:32
 1/5 anonim ***** válasza:
A korhatáros dolog ez így működik 16,5 évesen mehetsz elméleti oktatásra, és vizsgázhatsz de ameddig nem vagy 17 éves addig nem ülhetsz volán mögé, legtöbb autós iskola nagy ívben lakaksizza hogy vagy már 17 vagy nem megtanítanak addig vezetni és vizsgára 17 évesen mehetsz.
2011. jún. 11. 11:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Körülbelül. Én 2-3 hónappal 17 előtt kezdtem az elméletet, és pont jól jött ki. Bár nálunk 6 éve úgy értelmezték a szabályt, hogy 17 alatt nem ülhetsz kocsiba, még rutinpályán sem.
2011. jún. 11. 11:38
 3/5 A kérdező kommentje:

Korekt válasz köszönöm.

Ami nem értettem ere választ adtál.

Hogy mig nem töltötem a 17et addig 'volán mögé ülehetek e?'

vagyis a rutin oktatást felvehetem e.

Akkor törvényszerint nem, de ezzel senki sem fogalalkozik:D Jó tudni:D

2011. jún. 11. 11:39
 4/5 anonim ***** válasza:
De ülhetsz. 16 év 9 hónaposan vizsgázhatsz elméletből, utána már vezethetsz csak a vizsga napjáig be kell töltened a 17-et. Aki mást mondd az hülye, és olvasson utána a dolgoknak.
2011. jún. 11. 11:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Ejnye kispajtás, nem tanított meg anyukád, hogy nem hülyézzük le a másikat?

Kizárólag autósiskola-függő, hogy engednek-e 17 előtt vezetni, még ha jogszabály van is rá.

2011. jún. 11. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!