Használt autó vásárlásakor, ha csak adás-vételit írunk, akkor a tulaj nevén való biztosítást kell nekem fizetnem?
Nem tudom pontosan mennyi az átírás de olyan 30 körül van, plusz eredetiség vizsgálat, összesen olyan 50-60e körül van, bár autó teljesítmény (vagy köbcenti) függvénye, de nagyságrendileg ennyi...
Az adásvételi aláírásától kezdve 15 NAPOD (nem munkanap, NAP) van átírni.
Jobb ha tudod, hogy elvileg a régi tulaj simán eladhatja akár másnak is a kocsit és még nem is fogsz róla tudni, ugyanis a kocsi maga nem kell az átíráshoz. Ezt a megoldást tehát csak akkor ajánlom, ha rokon akitől veszed, vagy olyan közeli ismerős akiben jóformán vakon megbízol...
Igen, és ha nem íratod át, akkor majd büntetést is fizethetsz emiatt. Igaza van az előttem szólónak, ilyennel nem jó játszani, főleg ismeretlen eladóval.
Mi lenne, ha utána visszalopnák a kocsit? Lobogtathatnád az adásvételit, de már eladták megint valaki másnak, akinek szintén van adásvételije. Úgyhogy mennél a rendőrségre, akik mondjuk megtalálják a kocsit, de lefoglalják mint bűnjel. Aztán se pénzed, se kocsid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!