Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dizel vagy inkább benzin űzem?

Dizel vagy inkább benzin űzem?

Figyelt kérdés
a nagy kérdés!kiváncsian várom a válaszokat és az érveket!
2009. márc. 17. 12:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem benzines. Csendesebb, nem büdös, nem füstöl, nem kerreg, talán télen is tutibban indul.
2009. márc. 18. 00:57
 12/18 A kérdező kommentje:
szóval nekem "ingázáshoz" kéne autó!bemnni a városba dolozni!szóval városi használat és hosszútáv is lenne benne.igy a kommentekből valahogy a dizel jön ki jobban.nem könnyű!a nagy szervizköltség nem vonzó..
2009. márc. 19. 11:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tisztázzunk pár dolgot.

Volt szó arról, hogy a városba inkább benzinest, országútra inkább dízel. Vitáznék. Országúton a benzines is keveset fogyaszt, meg a dízel is. Városban a benzines (sok megállás, gyorsítás, stb.) a benzines jóval többet fogyaszt, mint országúton, míg a dízel kevesebbet, mert kisebb ugye a fordulat. Tehát én speciel városba inkább a dízelt. :)

Arról meg ne essen szó, hogy városban hamar meghal a dízel, mert az én kicsi Fordomban 580 ezer kilóméter van, és ennek 80%-át városban élte!

Én alapvetően szeretem a dízel temperamentumát, hogy gyakorlatilag minden fordulatszámon ugyanannyira húz, nem kell folyton váltogatni, így a városi használatot szerintem iszonyatosan megkönnyíti. Arról nem is beszélve, hogy a nyomatéka miatt szállításra/vontatásra nem véletlenül ezt a fajtát használják.

Ettől függetlenül hozzáteszem, hogy a dízelnek a hangja... Hát, kevesen izgulnak fel traktor-kerregésre...

Így ha pl. csajozós verdát szeretnél, akkor sem TDI-ben keresgélj először. :)

És hát annak ellenére, hogy gyorsulási versenyeken is sok dízel kocsis győzelem volt már, élményautózásra, vagánykodásra inkább benzinest javaslok. (Egy jó kis kockalada! :D)

Na és persze az illat. Hát, mit ne mondjak, dízel esetén tolatáskor jobb felhúzni az ablakot. :) Kevés is a dízel kabrió! De ugye többnyire előrefelé megy az ember, és őszintén, kit érdekel a mögöttünk utazó? Vegyen Wunderbaumot! :)

2009. márc. 23. 09:20
 14/18 A kérdező kommentje:

ez az összefoglaló nagyon király volt!!

ingázás miatt,meg az alacsonyabb költség miatt:) valahogy dizel felé húzok!köszönöm a segitő kommenteket!

2009. márc. 23. 10:02
 15/18 anonim válasza:
33%
Egyértelműen benzin, olcsóbb kevesebb baj a motorral(persze a kokszot ki kell égetni)dizeles vackok nem gyorsulnak oj jól csak turbóval... benzinesbe meg ugyanúgy lehet benzin biturbó, 5000 ccm böl kihoznak 5-600 lóeröt 100 ra 3 sec alatt gyorsul fel meg ilyenek... 320 as végsebeségel... dizel hol van? dizel az ipari ahol tonnákat kell megmozgatni nem megálni gyorsitani stb...ugyen mértnincs benzines mozdony csak dizeles? kettö nem egy célra van kitalálva, bioetanolt meg el leeht felejteni mert 1% a vizés és ezt már nem részletezem tovább...
2011. aug. 8. 22:30
 16/18 Geri Csabáról válasza:
100%
Sziasztok! Nekünk egy Mazda6 2,0 TDI motorral felszerelt kocsink van! Én ezzel még soha nem szégyen kezdtem,imádom a dízel kocsikat.igaz,hogy meg kell várni amíg 2000-nél bekapcsol a turbó,de utána úgy megy mint a rakéta! Múltkor beültem egy benzines kocsiba és úgy idegesített amikor álltam a lámpánál és nem hallottam a motor hangját! A dízel motor egyszerüen mesél magáról!Nekem nem kéne benzines kocsi (ne nézzük most az anyagi részét) De szerintem mindenkinek más a véleménye! :-) Üdv: Geri Csabáról
2011. okt. 18. 13:38
 17/18 Geri Csabáról válasza:
2011. okt. 18. 15:23
 18/18 anonim ***** válasza:
25%
szgk csak a benzin! Modern dízelek: porlasztó gondok ,kettős tömegű lendkerék ,turbó ,adagoló ,magasnyomású rendszer gondok ,ja és magyarországon sokkal rosszabb a gázolaj.Egyébként csak meg kell hallgatni a dízel motort ....borzalmas :D persze egy traktorba vagy kamionba tökéletes de könyörgőm egy vw poloba vagy swiftbe xdxd ??
2015. nov. 17. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!