Dizel vagy inkább benzin űzem?
Szerintem tisztázzunk pár dolgot.
Volt szó arról, hogy a városba inkább benzinest, országútra inkább dízel. Vitáznék. Országúton a benzines is keveset fogyaszt, meg a dízel is. Városban a benzines (sok megállás, gyorsítás, stb.) a benzines jóval többet fogyaszt, mint országúton, míg a dízel kevesebbet, mert kisebb ugye a fordulat. Tehát én speciel városba inkább a dízelt. :)
Arról meg ne essen szó, hogy városban hamar meghal a dízel, mert az én kicsi Fordomban 580 ezer kilóméter van, és ennek 80%-át városban élte!
Én alapvetően szeretem a dízel temperamentumát, hogy gyakorlatilag minden fordulatszámon ugyanannyira húz, nem kell folyton váltogatni, így a városi használatot szerintem iszonyatosan megkönnyíti. Arról nem is beszélve, hogy a nyomatéka miatt szállításra/vontatásra nem véletlenül ezt a fajtát használják.
Ettől függetlenül hozzáteszem, hogy a dízelnek a hangja... Hát, kevesen izgulnak fel traktor-kerregésre...
Így ha pl. csajozós verdát szeretnél, akkor sem TDI-ben keresgélj először. :)
És hát annak ellenére, hogy gyorsulási versenyeken is sok dízel kocsis győzelem volt már, élményautózásra, vagánykodásra inkább benzinest javaslok. (Egy jó kis kockalada! :D)
Na és persze az illat. Hát, mit ne mondjak, dízel esetén tolatáskor jobb felhúzni az ablakot. :) Kevés is a dízel kabrió! De ugye többnyire előrefelé megy az ember, és őszintén, kit érdekel a mögöttünk utazó? Vegyen Wunderbaumot! :)
ez az összefoglaló nagyon király volt!!
ingázás miatt,meg az alacsonyabb költség miatt:) valahogy dizel felé húzok!köszönöm a segitő kommenteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!