A BMW, Mercedes sokkal megbízhatóbb mint egy Opel, Ford, Volkswagen vagy csak a neve miatt ilyen drága?
Így ez a kérdés kb. olyan, mintha azt kérdeznéd hogy egy ferrari jobb kocsi-e egy trabinál.
Az ár szerinti sorrend egyértelműen:
- ford
- opel
- VW
- BMW
- merci
A megbízhatóság szerinti sorrend már nem biztos hogy ugyanígy alakul, persze ezt márkára nehéz kimondani. Sokkal értelmesebb lenne, ha az egyes gyártók hasonló jellegű modelljeit akarnád összevetni.
Nekem az a véleményem, hogy amennyivel drágább egy opelnál vagy fordnál egy hasonló BMW, vagy merci, annál többet nem tud pl. egy merci. Tehát amit pl. megkapsz 4 millióért fordból ugyanaz bmw-ből 5-6 milliónál keződik, holott másfélszer nem jobb. Nyílván valamennyivel tartósabb, meg igényesebb, többet szán a gyár a K+F-re, de azért ezeknél a gyártóknál a nevet is kőkeményen megfizettetik.
Anyám mesélte annak idején, hogy a magyar gyárban gyártották az Adidas cuccokat aztán eladták úgy mintha külföldről hozták volna be... Ez csak egy példa arra, hogy a név bizony olykor sokba kerül...
Én mindig azt mondom hogy ár/érték arányban kell gondolkodni, és ebben szerintem az opel és a ford verhetetlen. Érdekes módon a német gyárak által gyártott BMW, VW, és merci még német honban sem tömegautók, ugyanis ott is drágák. Hiába jók ha egyszer irreálisan drágák, főleg a hasonló tudású fordhoz és opelhez képest.
Ne akarjunk továbbá összehasonlítani egy olyan mercit mondjuk egy olyan opellel, ahol a merciben ugyanabban a kategóriában egy 2-3* akkora motor duruzsol benne. A mercinél mindig is divat volt a lehető legnagyobb motort belepakolni, aminek sok előnye van, és sok hátránya is, de mindenesetre többe kerül mint egy kisebb motor (értelemszerű módon).
Nem sokkal megbízhatóbbak, ellenben sokkal komfortosabbak és elegánsabbak (nomeg az esetek 90%-ban sportosabbak is), ezért kerülnek többe.
Amúgy a mi BMW-nkben 300.000 km van és kopó alkatrészen kívül mást még nem kellett benne cserélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!