Mikortól érvényes az eltiltás?
elkaptak megbüntettek 2 hónapra eltiltottak a vezetéstől mikor robogómmal "száguldoztam"
Kérdem én az eltiltás mikortól érvényes? Azóta sikeres EÜ, KRESZ, rutin és majdnem forgalom vizsgát tettem B kategóriára. Forgalomból még van kb 2-3 óra vezetésem...
Szabályt sértettem már akkor is mikor beültem az oktató mellé és vezettem?
Az incidens január 21-én történt, és május 6-án lett jogerős az ítélet. Akkor most honnantól kell számolnom a 2 hónapot?
várom a válaszokat köszi.
üdv
A jogerőre emelkedéstől.
Plusz az oktatót is tájékoztatnod kellett volna, mivel aláírtál egy papírt, hogy nem állsz eltiltás alatt.
Szerintem pedig a jogsi LEADÁSÁNAK időpontjától. Ha hétfőn beviszed (május 7-én kellett volna!) akkor nyár végén még motorozhatsz legálisan. Ha viszont elkapnak mielőtt ÖNKÉNT leadtad volna akkor "jogosítvány nélküli vezetés" miatt bizonyára megfejelik a büntit...
Sajnálom de ez így működik.
Szerintem.
:p))
Bocsi figyelmetlen voltam és az első sorod után már írtam is a "tutit".
Átolvasva kicsit más a szitu.
ROBOGÓ vezetésétől tiltottak el 2 hónapra ami július 6-án lejár.
Ha meg lesz a "B" jogsid (remélhetőleg már csak 1-2 hét) akkor se ülj robogóra véletlenül se mert azt már a "B" is bánná!
Autót viszont nyugodtan vezethetsz - amint kezedben a plasztik lapocska.
Sok sikert! (és ne száguldozz)
:p))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!