Hány kilométerenként kell (kell? ) vezérműláncot cserélni? :Mercedes-Benz w124 300e (nincs hang nincs semmi tünet, csak most lent van a hengerfej. Most van benne 370ezer).
400 ezernél, ezt honnan?
Vezérműláncnak nincs megadott csereperiódusa! Csak akkor szükséges a csere, ha azt a vezérműlánc jelzi. Jellegzetes csörömpölő, csattogó hangja van terhelésen és alapjáraton egyaránt. Ilyenkor már annyira megnyúlik, hogy hallható üzemi hangja van, ez nem jó, mert akár át is ugorhat, akkor meg kukába rak maga körül mindent. Tudni fogod, mikor kell cserélni.
Ha le van véve a lánc (márpedig hengerfejnél le van), akkor viszont rá kell jegyezni a forgásirányt, és ugyanúgy kell visszarakni.
Nem tudom, hogy van ez, nem vagyok autószakértő, de nálunk a céges autók fiat puntok, amik szintén láncosak és azt mondta az autószerelő, hogy 90-100 ezernél a láncokat is ajánlott cserélni.
De így hogy ennyien írtátok, hogy soha, így most már én se tudom. Nem lehet, hogy esetleg típusonként változik?
De, lehet. :)
Amúgy akkor kell cserélni, ha megnyúlt. És onnan lehet tudni, hogy megnyúlt, hogy nem lehet helyretenni a vezérlést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!