Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehete moped vizsgalappal és...

JuveFan19 kérdése:

Lehete moped vizsgalappal és elsősegélykártyával motoroznom, amíg nem küldik ki a jogsit?

Figyelt kérdés
2011. máj. 17. 19:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, nem lehet. Első jogosítvány esetén (de az M általában az szokott lenni) semmiképp nem motorozhatsz sem a vizsgalappal, sem az okmányirodában kapott papírral. Később, kategóriabővítés vagy orvosi alkalmassági meghosszabbítása esetén, ha jól tudom, el szokták fogadni az okmányirodai igénylőlapot.
2011. máj. 17. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Lehet, csak nem szabad :D

Amúgy kategóriabővítésnél is csak az okmányirodai papírt fogadják el, ilyen vizsgalapokat meg hasonlókat nem, mert az csak az NKH hatáskörébe tartozik, a rendőr nem tud utánakérdezni.

2011. máj. 18. 14:28
 3/6 BazsiBácsi válasza:

Én a mai napig nem értem ezt az egészet, de az okmányirodás nővel is jól elbeszélgettem róla, és valahol igazat adok neki.

Amikor elősször igényelsz jogsit, akkor kapsz egy arcképes, teljes adatos lapot, amivel sokan azt mondják (többek közt a rendőrség is, mert van indok a büntetésre), hogy nem vezethetsz vele.

Mikor mész cserélni a jogsid, mert lejárt, kapsz egy !!!UGYANOLYAN!!! lapot, mint amikor először igényeltél, annyi különbséggel, hogy rá van írva az előző jogsi száma, meg hogy lejárat miatt cseréled. De minden további adat rajta van.

Namármost ha a cserekor kapott lapot elfogadják, akkor az igényléskorit is el kéne fogadniuk. Legalább is ez lenne a logikus. Dehát ugye magyarország....

Lényeg a lényeg, inkább NE vezess vele, azt az 1 hetet bírd ki, még megkapod a kártyát, abba már nehezebben lehet belekötni...

2011. máj. 18. 21:38
 4/6 anonim ***** válasza:

tegnap 21:38:

Pedig pont leírtad. Elsőt nem lehet lekérdezni. (Akár én is nyomtathatok otthon.) A másodikon rajta a jogsid száma, így lekérdezhető.

Bár úgy tudom, hogy egyiket sem fogad(hat)ja el a rendőr, hiszen a törvény szerint a vezetéshez jogsi kell, nem pedig okmányirodai lap.

2011. máj. 19. 21:16
 5/6 anonim ***** válasza:

"Pedig pont leírtad. Elsőt nem lehet lekérdezni. (Akár én is nyomtathatok otthon.) A másodikon rajta a jogsid száma, így lekérdezhető."

Tuti, hogy az elsőn is vannak olyan adatok, ami alapján le tudnak kérdezni.

"Bár úgy tudom, hogy egyiket sem fogad(hat)ja el a rendőr, hiszen a törvény szerint a vezetéshez jogsi kell, nem pedig okmányirodai lap."

Jó, és akkor jogsicserénél mi van? Mert az új jogsi átvételéhez le kell adni a régit. Ezért csak nem fogok bemenni kétszer az okmányirodába, mikor még 4 rugót is csengetek érte...

2011. máj. 19. 21:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen az elsőn rajta vannak a személyes adataid, azt le tudják kérdezni, de azt nem, hogy éppen az új jogsid hol tart (Tart-e egyáltalán valahol).

A második jó kérdés. A KRESZ szerint csak jogsival vezethetsz, de az élet egy jogsicserénél mást mond. Szerintem egy ilyen esetben rendőrfüggő.

2011. máj. 20. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!