Mennyibe fáj 1 havi benzin városi használat mellett?
Gondolkozom első autó vásárlásán. Régebbi BMW lesz szerintem maximum 3 literes.
Főleg városban használnám, de tanulok és biztos költséges lenne ilyen adókkal a benzinen.
Szóval városi használat mellett mennyit költötök benzinre?
Írjatok autót, kilómétert.
3000-es motorral legalább 10-12l/100km lesz a fogyasztás, de a 15-20-on sem lepődnék meg. Az, hogy mennyit jársz vele, rajtad áll. 1l benzin most 380Ft.
Én 20-40e között költök benzinre havonta, ez 700-1500km, nem csak városban, 7,5-8l fogyasztással, 1.8 benzines autóval. Extrém esetben (pl nyáron) volt már, hogy 70e fölött tankoltam, de akkor 3x megvolt a Balaton (~300km oda-vissza), és rengeteg egyéb út volt.
istenem mennyi szánalmas irigy embere van itt a GYIK-on.
azért mert ti gyalog meg biciklivel jártok más még vehet autót.
A használattol függ a benzin költség.0-tol határ a csillagos ég. 2-3 literes benzines kocsi nem nagyon jár el 10 liter alatt.ha sokallod vegyél gázos autót olcsobban kijössz.
Nem ártana tudni, mennyit mennél havonta vele...
Régebbi BMW alatt mit értesz? E36, E39, vagy még régebbi? Ebből a kettőből a 28i pl nagyon jó választás ;)
Ilyen benzinárak mellett ilyen autót venni hülyeség. Elhiszem hogy jó egy 15+ éves BMWvel suliba járni mert azt hiszed menő. Én csak röhögök az ilyeneken.
Amúgy nekem egy 1,6-os Seatom van és annak a havi benzine 20-25 ezer. 7,5L átlag fogyasztással a városban.
10 éves de sokan fiatalabbnak nézik az ilyen 3ajtós Cordobakat.
Akik nem trollkodni jöttek azoknak köszönöm a válaszát.
Amúgy én sem szeretem, hogy minden parasztnak BMW-je van kis hazánkban. Viszont jó autók, az áruk is elég magas, de ez Európában természetes. Nézd csak meg az árakat az USA-ban. 22000$ tól már V6-os Mustangot veszel. Itt mit veszel közel 4 millióért ? A középkategória alját! 40000-ért pedig megkapod a V8-as Boss 302-est full extrás prémium kategória. Ez a többi gyártóval is így van, Chevrolet,Dodge,Chrysler,Pontiac + minden ami a GM alá tartozik. Ezek mellé 130 Ft a benzin literje a legdrágább helyeken (pl NY)
Azért BMW (de nem 100%) egyébként, mert ezek a régebbi BMW-k elég jó ár-érték aránnyal rendelkeznek. (visszatérve egy kérdésre: E39)
Nyilván egy kisköbcentis Suzuki-val sokkal olcsóbban kijönne bárki. Viszont nőt sem olyat választunk aki keveset esik és nem költ semmire. ugye ? :)
Aki a 3000 köbcentit tartja a világ tetejének az pedig kevés autót vezetett.
A fogyasztás viszont a mai autókhoz képest elég siralmas hiszen a V8-as 5 literes Mustang 9/13 litert eszik 100-on.
Én nem divat, hanem (többek közt) szimpátia alapján választok.
Nem is tudom miért írtam ezt most le, de hátha valakinek mond valamit.
Nekem hobbi autóm van:
Heti kb 100-200km, havi 500-1000km-t megyek, főleg időjárás és szabadidő függvénye.
Ez ügye nagyjából 10 tankolás, számoljunk 15 literes fogyival, 10*15*400 = 60e ft.
És akkor még nem számoltuk:
- évi 100e-200e bizt.
- évi 50e súlyadó
- fenntartás: évi 50e. legalább
Szerintem nagyjából ezek lennének így a minimum költségek, ennél csak több lehet a valóságban.
Kezdő jogsinak nem javasolnék nagy és drága autót, de te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!