Milyen vizsga kell az 50 cm3 motorra?
Nem nagyon értem ezeket a dolgokat. Szeretnék venni egy pont 50cm3-s motort, de jogosítványom még nincsen sajnos. Az M kategóriás jogosítvány milyen árban van? Az nem egyenlő a kresz vizsgával?
Ezt találtam, [link]
Itt most mennyi összesen a vizsga? Köszönöm a választ!
B-s (személygépjármű) jogosítvány kell hozzá vagy M-es (moped)
Nem, nem csak kresz vizsgát kell lerakni az M-es jogsihoz. Kell hozzá Kresz vizsga, rutin, forgalmi, EÜ
ui.: megkérdezhetem hogy honnan vetted hogy az M-es jogsi egyenlő a kresz vizsgával? Mert nagyon sokan azt hiszik hogy az M-es jogsihoz elég egy kresz vizsga, valakik meg azt hiszik hogy 50ccm alatt nem is kell jogosítvány. Csak szeretném tudni hogy honnan veszik az emberek ezeket a marhaságokat.
Onnan, hogy az én apámnak is csak a kreszvizsgát kellett hogy letegye, és megvolt a jogsija a kismotorra, úgyhogy onnan veszik az emberek, hogy régen csak az kellett. Gondolom azért kell rá most minden vizsga, mivel ezek a hitvány robogók olyan sebességre képesek, és olyan teljesítményűek, hogy veszélyes lenne egy kreszvizsgával kiengedni a 14 éves xy-t egy aprilia sr robcsival, ha nincs rutinja, stb.. De régen ugye a Moped az Babettát, és lekorlátozott szimót, esetleg rometet vagy rigát jelentett. És ugye, ezeknek több közük van a bicajhoz, mint a motorhoz. Most ezekre mi értelme lett volna a falusi gyereknek elsősegélyt, forgalmat meg ilyeneket venniük? A 10 éves öcsém tegnap 3.ra egyedül indult el és állt meg a babettámmal, úgyhoggy ezekre felesleges volt forgalmi vizsga. Én személy szerint külön szedném az M jogsit, és akinek tényleg MOPEDE (motor pedállal, mint pl.: Babetta, rigák, stb..) van, azt csak kreszvizsgára küldené, akinek meg simsonja vagy robogója van, az meg tegye le a gyakorlatit és az egészségügyet is.
ui.: És pofátlanul drága let az M jogsi, Nem is éri meg letenni, úgyhogy valamit változtatni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!