Benzin vagy dízelpárti vagy? (magyarázat is érdekelne)
Jó kérdés. Dízelben imádom a kerregést, a füstölést és azt ahogy elkezd húzni és a turbó benyom az ülésbe.
Benzinnél ez nem jön át annyira.
dízel.
nagy nyomaték, turbóhang
és a fogyasztása..
Azért fura hogy az összes eddigi hozzászóló a turbo élménye miatt választaná a dízelt. Szerintem egyikük sem ült még turboval szerelt benzinesben ;)
Szerintem a benzinesek menetteljesítménye jobb, ez kétségtelen. Nem véletlen hogy az F1 autók nem dízelek. Én benzines párti vagyok, de ez jobbára annak tudható be hogy egy régebbi dízel autóval szenvedtem telente. Megutáltam a dízel autót. Viszont a fogyasztása egyértelműen a dízeleknek kedvezőbb. Ha számít a pénz (márpedig egyre inkább számít...), azt kell választani. Ha a menetteljesítmény a fő, akkor meg benzinest. De csak a "turbo-élmény" miatt ne válassz dízelt :)
Benzin
Előzőleg autószerelő voltam, szóval láttam sokmillás 1-2 éves dieseleket amiken turbot kellett cserélni vagy hengerfejezni, benzinesből 10éven aluli autón ilyet sosem láttam. Emellett rosszul leszek a füstöléstől és a kerregéstől, valamint szeretem a fordulatot. A diesel pedig pont fordítva működik, ahogy forgatod úgy fogy el, számomra nem élmény a 3000es elváltogatás. Akik a turbó élményről beszélnek itt azok előbb üljenek be egy turbo benzinbe ami töltve van rendesen és rájönnek mi az a turbó élmény.
Benzines, min. 6 hengeres, szívó.
Szép hang, szép egyenletesen felépülő teljesítmény és lehet pörgetni.
Megj.: Aki azt írta, hogy szereti, mikor a dízel füstöl, annak visszavezetném a kipufogóját az utastérbe...
Jajaj... Mennyi ilyen kérdés volt már, és mindnek veszekedés lett a vége :)
Én személy szerint jobban szeretem a diesel autót, azon belül is a régebbi turbosokat...
2 diesel autónk van, az egyik már jóval 20 fölött, és idén télen végig az utcán volt :( de mindig jól indult... Ha normálisan karban van tartva, és mondjuk ősz végén kicseréled az izzítógyertyákat, meg kicsit nagyobb akksit teszel bele semmi féle gond nem lehet...
Az új Tdi-t nem tudom, hogy hogy indulna mindig garázsban volt:)
Azért szeretem a diesel autót mert iszonyatosan jó kis nyomatékosak, inkább városon kívül használom és tökéletesen az én vezetési stílusomhoz illik... A Tdi-t is szeretem, mert ha odalépek neki és eléri a fordulatot képes olyan teljesítményre mint akár egy hasonló ccm benzines...
Viszont, ha sor kerülne az autóvételre, biztosan a benzinest választanám, mert kevesebb a hibalehetőség, több a választék, elvileg tartósabbak, és nem kell úgy odafigyelni a karbantartásra...
Ilyen üzemanyagárak mellett pedig már nem igaz, hogy a diesel autók sokkal spórolósabbak... Talán nemsokára a gázolaj drágább lesz mint a benzin:/
Ezek az iszonyat teljesítmányű 1.0 v. 1.3-mas motorral szerelteket jó messzire elkerülném... 1.6 alatt semmiképpen nem vennék...
Ha viszont újra olcsóbb lenne sokkal a gázolaj, nem kérdés , hogy mit választanék...
Bmw 320D :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!