Vajon nálunk megérné azt csinálni, mint az Autókereskedők (Wheeler Dealers) c. műsorban?
Nem érné meg.
Túl nagy hasznot ők se hajtanak, és akkor még nem számolták a munkadíjat.
Kategórikusan NEM!
Legalábbis én a Porsche epizódokat néztem, és mivel magam is konkrétan érintett vagyok a márka által, így azt kell mondjam, hogy ők Angliában megvesznek egy régi "Porolót", ami egyben van, kicserélnek rajta ezt-azt, aztán eladják. Hát nálunk, ha veszel egy régi Porschét, akkor annak "csak a torka véres", simán ráköltesz mégegyszer annyit(hála a rendkívül pénzéhes, szűk szerelői körnek), hogy egyáltalán legyen belőle valami. És ennek az autónak nálunk nincs vevőköre. A nagypénzű újat vesz, a kisebb pénzű meg nem azt. Aki mégis, az meg olyanokat alkuszik, hogy "attó'kó'dúsz".
Magyarországon ez úgy megy, hogy leöntik a jármű belsejét egy vödör szilikonnal, kívülről felpolírozzák és mehet eladásra.
Az hogy a karosszériajavítás után a fényező ráfújt még az ablakmosó tartályára is egyáltalán nem számít, biztos nehezére esett rádobni a tegnapelőtti újságot hogy jusson rá sárga festék...
K G, ez tapasztalat? :D
Amugy sejtettem, hogy nálunk nem lenne ez nagy üzlet, de ha mondjuk kiviszem osztrákba?
Igen, saját tapasztalat. El sem hiszed milyen nehéz elfogadható állapotú, normális árú kisebb egyterűt találni, ha az ember anyjának TK-s lesz a korábbi kocsija és gyorsan kell valami.
A konkrét példa egy sárga WagonR+ volt, olyan autókereskedésben ahol még volt 3 ugyanebből a típusból. Végignéztem mindet, aztán megállapítottam hogy vacakok és továbbmentem. :(
Igaza van annak aki azt írta hogy pl. Angliában máshogy mennek ezek a dolgok, elég ha megnézed a Top Gear-es bolondok "Challenge" névre keresztelt epizódjait.
Idehaza mindenki csak nagyot akar kaszálni, az autó pedig még mindig luxuscikknek számít az emberek szemében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!