Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik motort ajánlanátok?...

Melyik motort ajánlanátok? Kétütemű vagy négyütemű?

Figyelt kérdés
A kétütemű tényleg hangos és füstöl?
2011. máj. 2. 13:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Kétütemű is lehet csendes megfelelő kipufogóval, és füstölni se fog jó minőségű szintetikus olajtól. Sőt van olyan olaj amitől akár málna illatú is lehet, quadosok használják pl. És 2ütemű a 4üteműhöz képest fele akkora cm3-ből kihoz ugyanannyi lóerőt.
2011. máj. 2. 13:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez mind igaz, de cserébe a kétütemű többet is fogyaszt.
2011. máj. 2. 16:01
 3/4 anonim válasza:
Egy kétütemű motor 1,5-2x annyit is fogyaszt, mint egy ugyanakkora teljesítményű négyütemű motor. Ilyen üzemanyagárak mellett ez egy fontos szempont.
2011. máj. 2. 21:10
 4/4 anonim ***** válasza:
többet eszik, hangosabb is és jobban is füstöl, de irgalmatlan erő van benne, pl. 250 ccm 2T motorral meglehet elég rendesen szorongatni egy 5-600 ccm-es 4T-s motort. tapasztalat: tavaly voltunk kint egy versenypályán, 4T-sek körözgettek (5-600 ccm-es yamaha, kawasaki meg hasonlók voltak), beszálltam én is, mentem 1-2 kört hogy lássam milyen a pálya, milyenek a kanyarok, mikor kell elvenni a gázt stb. utánna odalöktem a saját gépemnek keményen (Aprilia rs 250, 81 Le, hátul kisebb fogaskerék így a végsebessége 268 km/h), kanyarból kifelé gyalázni lehetett őket mert sokkal jobban pörög ki a 2T, egyenes szakaszon persze volt hogy beértek hogyha hoszabb volt a szakasz de nem tudtak beelőzni max mellémhúzni, de a rövidebb egyenesekben nem tudtak úgy gyorsúlni mint a 2T. A másik pedig, hogy fiatalon kihagyni a 2T feelinget, az nem buli.
2013. szept. 23. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!