Az ABS-nek, vagy a manuális klímának nagyobb az értéke?
Pénzbeli értéke a klímának van nagyobb míg ténylegesen a gyakorlatban az ABS-nek.
ELVILEG.
Azért ELVILEG mert ha 10 ABS-es autót vezetőt megkérdezel,hogy az mire is való akkor jönnek a tipikus válaszok:
-hát blokkolásgátló!
-nem engedi megállni a kereket!
-szaggatottan fékez!
-nem tudom...
-az enyémben veri a talpamat a pedál,az rossz??
-még a jégen sem csúszom!
és sorolhatnám....
De azt,hogy TÉNYLEG mire való és a gyakorlatban HOGYAN látni hasznát azt 100-ból 90 nem tudja a szembejövők és a melletted autózók közül.
Vagyis azt,hogy FÉKEZÉS KÖZBEN IS KORMÁNYOZHATÓ TŐLE AZ AUTÓ!!!!!!
Ha majd beléjük rongyol valaki vagy ők vernek telibe mást "szaggatott fékezéssel" és később (!!!) felhomályosulnak,hogy elkerülhető LETT VOLNA - nos akkor átértékelődik a haszna,szerepe,ÁRA a klímáéhoz mérten.
Leegyszerűsítve a 62%-os kollega válaszát:
Balfékeknek inkább ABS, mert anélkül megdöglik...
10:15
-Nem áll le a kerék--->forog---->lehet kormányozni
az ugyan az
de kis mértékben lehet kormányozni!
Én 400000-en vagyok túl motoron, kocsiban városban és némi autópályán, kisvállalkozói rohanással együtt. Nem vezetek rosszul, futárként dicsértek az öregek.
De még én sem tudom a jobb és a bal, vagy az első és hátsó kerekek között megosztani a fékerőt. Tehát egyenes száraz úton erőset fékezve esetleg jobbak lehetünk az ABS-nél, de kanyarban, vagy foltokban változó útfelületen már nem. Amúgy meg rém egyszerű: a mindennapokban nem feszegetem a határokat, tehát sose kell nagyot fékeznem. De ismerem a határokat, néha meghajtom a gépet, érzem, meddig lehet menni. Nekem nem kéne az ABS, de ha adnának egyet, kikapcsolhatóan betenném a kocsiba. Sztem a klíma, napszemüveg, smink, parfümök is sterillé teszik az életet, nekem a valóság kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!