1996-os 60 LE benzines F Astra Sedan katalizátorát ha kiszereljük, mennyire károdoshat a motor a későbbiekben?
A motor már eléggé sok km-t futott,(240.000 körül)de még jó.A katalizátort azért gondoltam hogy ki kéne
szerelni mert "darálós"a hangja(széteshetett),valamint valószínűleg ezmiatt rángat is az autó,meg érezhetően
visszafojtja,de nem úgy mint a normál visszafojtás.Már üres járatban egy komolyabb gázadásnál is
érezhető a fordulaton.
Sajnos cserére nincs pénzem.
Várom a véleményeket.
Az én véleményem szerint nem károsítja.
Kicsit jobban fog menni az autód /igazi "sufnituning" ! :)) / ezáltal ha nem óvatoskodsz megnő a fogyasztása.
Meg persze sportos hangja lesz (vagy ronda repedt fazék,attól függően hány éves vagy) ....
A rángatás inkább elektromos problémára (gyújtás,gyertya,kábelek) eredeztethető vissza de az üzemanyagrendszerben is lehet hiba esetleg a lambda szonda ami még befolyásoló tényező maga a katalizátor (ami egy szénszűrő) nem.
Nekem is hasonló gondolatok jártak a fejemben.Csak itt van a kérdés,hogy ha a károsanyag kibocsájtást nézzük,egy ilyen állapotban lévő katalizátor mennyire tudja szűrni amit kell neki?Ráadásul most a motor is jobban"erölködik",vagyis amikor pl.gyorsulok akkor több gáz szeretne eltávozni a rendszerből,de a katalizátor miatt nehezebben tud,és így egyfajta fojtás képződik a kipufogóban ami gátolja hogy rendesen működjön.
Az autó használatáról annyit hogy általában 90-100 km/h az utazóm,valószínű később sem lenne ez más,csak könnyebb lenne a motornak a munka.
"Kormolni" már próbáltam,de sajnos az nem elég.
Amúgy most is megy ahogy kell,csak azért ez mégiscsak akadály szerintem,és nagyobb erőt kell a motornak kifejteni-nagyobb fogyasztással.
Következő műszaki vizsgáig van még egy év.
Amúgy a károsanyag kibocsájtással kapcsolatban tavaly megkaptam a piros címkét.
Ha lehetőségem lesz rá,szeretnék egy jó katalizátort beletenni.Csak nagyon nem olcsó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!