Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Furcsa szelephangja van a...

Furcsa szelephangja van a Suzuki sedanomnak mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy nem a szelepből jön, de kicsit zavaró a fémes ütemes hang.
2011. ápr. 25. 12:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Lehet hogy a dugó veri az oldalát..
2011. ápr. 25. 13:16
 2/14 lodarazs ***** válasza:
88%
Vagy csak szelephézagot kellene állítani.
2011. ápr. 25. 14:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
olaj szint rendben?
2011. ápr. 25. 15:03
 4/14 A kérdező kommentje:
Az olajszint tökéletes.
2011. ápr. 26. 18:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
szelephézagot nézd meg...
2011. máj. 2. 22:26
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

-Hidrotőke...Fél~egy perc járás után sem hagyja abba?

---vagy..

-Nem húztátok-toltátok az autót(így indítva)?

-Esetleg forgalmi okból nyomtál egy satuféket,még a kikuplungolás előtt,és lefulladt a motor ? Mert az öregecske vezérműszij átugorhatott.

2011. máj. 2. 23:05
 7/14 anonim válasza:
13%
mé nem coupét vettél?... egyáltalán mé nem autót vettél? :D :D :D
2011. máj. 3. 00:47
 8/14 anonim válasza:
57%
A fluxuskondenzátorral lesz a baj.Tuti.
2011. okt. 30. 00:08
 9/14 atilis ***** válasza:
100%

Nekem is ilyen autóm van, és ahogy bejöttek a hidegebb napok nekem is erősebben hallatszik a szelephangja. Én el is vittem szerelőhöz, ő átellenőrizte a szelephézagokat, mert egyből arra gyanakodtam első kézből, de azok tökéletesek voltak, aztán egy másik szerelő azt mondta, hogy ő szerinte a vezérműszíjnak is lehet ilyen ciripelős hangja, azt is kicseréltettem, a gyertyákat is megnézettem, azt nem kellett cseréltetni. Szóval most elvileg minden ok, de a hang továbbra is ugyanolyan, de akiknek megmutattam a kocsit, azt mondták hogy egy 2-3 százezert elment motornak ilyen hangja is van, de amúgy nincs vele semmi baj, a fogyasztásom a nyári 5,3 - 5,7 L-ről most felment olyan 6,5 L köré, de az ebben az időben már normális jelenség. Ha a fogyasztásod nem ugrott meg, és a kocsi dinamikáján sem veszel észre semmi negatívat, akkor sztem nincs nagyobb gond vele.

Amúgy az egyik válaszolónak írnám, hogy az 1,3 Suzuki motorokban nincs hidrotőke, így az nem is lehet a baj, hanem a szelephézagokat kell időnként olyan 45 ezer km-ként ellenőriztetni, ami olyan 2500 Ft ha nem márka szervízbe, hanem magán szervízbe viszed.

2011. okt. 30. 16:47
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm atilis, nagyon hasznos volt számomra a válaszod.
2011. okt. 30. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!