Furcsa szelephangja van a Suzuki sedanomnak mi lehet a gond?
-Hidrotőke...Fél~egy perc járás után sem hagyja abba?
---vagy..
-Nem húztátok-toltátok az autót(így indítva)?
-Esetleg forgalmi okból nyomtál egy satuféket,még a kikuplungolás előtt,és lefulladt a motor ? Mert az öregecske vezérműszij átugorhatott.
Nekem is ilyen autóm van, és ahogy bejöttek a hidegebb napok nekem is erősebben hallatszik a szelephangja. Én el is vittem szerelőhöz, ő átellenőrizte a szelephézagokat, mert egyből arra gyanakodtam első kézből, de azok tökéletesek voltak, aztán egy másik szerelő azt mondta, hogy ő szerinte a vezérműszíjnak is lehet ilyen ciripelős hangja, azt is kicseréltettem, a gyertyákat is megnézettem, azt nem kellett cseréltetni. Szóval most elvileg minden ok, de a hang továbbra is ugyanolyan, de akiknek megmutattam a kocsit, azt mondták hogy egy 2-3 százezert elment motornak ilyen hangja is van, de amúgy nincs vele semmi baj, a fogyasztásom a nyári 5,3 - 5,7 L-ről most felment olyan 6,5 L köré, de az ebben az időben már normális jelenség. Ha a fogyasztásod nem ugrott meg, és a kocsi dinamikáján sem veszel észre semmi negatívat, akkor sztem nincs nagyobb gond vele.
Amúgy az egyik válaszolónak írnám, hogy az 1,3 Suzuki motorokban nincs hidrotőke, így az nem is lehet a baj, hanem a szelephézagokat kell időnként olyan 45 ezer km-ként ellenőriztetni, ami olyan 2500 Ft ha nem márka szervízbe, hanem magán szervízbe viszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!