Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy lehet a baj? Ma egy 50...

Nagy lehet a baj? Ma egy 50 km-es út után eltűnt az összes fagyálló az autómból. Hogy lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Arra lettem figyelmes, hogy irtózatos hangon bekapcsolt a ventilátor. Nem igazán tudtam, hogy mi lehet ez, és még mentem az autóval 15 km-t. Mi lesz ebből????
2011. ápr. 16. 21:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Tehát. A hőfokmérő is a piros felé tartott? Mert az is lehet , hogy csak a ventilátor kapcsolója szállt el , és azért kapcsolt be. Ha valóban a pirosba ment a mutató , akkor az is lehet , hogy csak felforrt a vized. Olyankor forgalomtól félre állsz és alapjáraton kell működtetni a motort , hogy visszahűljön.

Azt írod eltűnt. Ez biztos? Nem lehet , hogy kevés van benne és épp a rendszerben van a fagyálló? ( blokk , henger , hengerfej ) Ha csak ennyi a baj , akkor eszi a hűtővizet. Utána kell tölteni és a szivárgást megszüntetni. ( valószínű hengerfejes ha kis mennyiségű tűnt el. Tünetek: nehéz motorindítás. )

Ha egyszerre folyt el MIND akkor egy csövet nyomhatott szét/le a nyomás. Ki kell deríteni melyik csövet, javítani, tölteni fagyállókeverékkel és mehet a dolog.

Nem szorult meg...menj ki és kicsit az indítókulccsal forgasd meg a motort.(KICSIT) Ha forog akkor NEM szorult meg. Nincs semmi baj...Ha meg se mozdul , akkor drága dolog lesz ( henger , dugattyúk , és lehet főtengely is.)

Egyébként milyen autóról van szó? Ha Pl. Peugeot Boxer féle akkor tuti hengerfejes...azoknak olyan típusú betegségeik vannak.

2011. ápr. 16. 22:02
 2/6 A kérdező kommentje:
ÁÁÁ, köszi szépen a segítséget és a kimerítő választ. Be tudtam állni vele a garázsba gond nélkül, de a ventilátor most is bekapcsolt. Egyébként egy 5 éves opel astra-ról van szó. Az autó alatt egy hatalmas foltot találtam, gondolom a fagyállóm csepegett ki.
2011. ápr. 16. 22:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nagy a tócsa alatta akkor dugd bele az ujjad és nyald meg. Ha édes akkor fagyálló.( ne nyalogasd sokszor mert megfosat és mérgező is , de ha egyszer - egyszer beledugod az ujjad és megnyalod semmi bajod nem lesz. ) de amúgy valószínű , hogy az a fagyálló volt. Tehát akkor nem hirtelen nyomta szét valamelyik csövet , hanem szép lassan szivárog. Tömítést kell majd venned , úgy néz ki. vagy tömítő pasztát. Lényeg: ne használd!
2011. ápr. 16. 22:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Olyan kimerítő válaszokat kaptál ,hogy én már szólni se tudok :))) Azért nézd meg a vízpumpa környékét . Miért adott a ventillátorod irtózatos hangot ??? ............
2011. ápr. 17. 07:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Az irtózatos hangot azok hallották, akik mellett elmentem :-)Ahogy hazaértem, már meg is jelent a szomszéd, hogy mi van az autómmal. :-)Nagyon köszönöm a válaszokat!Ma reggelre már nem folyt a fagyálló, nem volt folt az autó alatt, nem kapcsolt be a ventilátor sem, amikor járattam az autót. Most már végképp nem értem...
2011. ápr. 17. 12:54
 6/6 anonim ***** válasza:

A legjobb megoldás a szerelő lenne. Mert ő feláll az aknára és onnan látja mi csöpöghet. Ha konyítasz a szereléshez akkor feküdj alá , nézd meg melyik tömítés ment el. ha nem látod akkor keresd meg a hűtőfolyadék leengedő csavarját , engedd le és nézd meg mennyi volt benne. tegyél bele vizet járasd egy kicsit és közbe figyeld , hogy hol csöpög. ( jobboldalon , baloldalon , erre - arra) Arra nagyon figyelj oda , hogy járó motor alá ne feküdj be , mert odaégeti az arcod ( könnyen elfelejti az ember , hogy forró!!) Meglesz honnan csöpög , és vagy alátétcsere vagy tömítőpaszta ahogy mondtam ;)

Reméljük nem a vízszivattyú mert akkor abból szerviz lesz...

Ha megoldódik a problémád akkor természetesen belevaló fagyállóval töltsd , ami télen - nyáron kenést ad a szivattyúnak és télen véd a fagyás ellen.

2011. ápr. 17. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!