Igaz az, hogy egyre kevésbé élvezhetők ki a keményebb, sportosabb autók a magyar utakon?
Nekem az a tapasztalatom, hogy a macskakő és a kátyús utak valóban nagyon megeszik a futóművet.
Példáim: 6 évig volt egy Porsche 944 S2 autóm: szilenteket megette. Utána 7 évig volt egy 911 Carrerám, annak a hátsó gátlókat ette meg másfél év alatt Budapest. Most egy Boxsterem van épp stabilizátor-gömbfej cserén.
Viszont azt nem tudom megerősíteni, hogy ez egy tendencia lenne, ami évről-évre rosszabb. Amikor 1996-ban az első Porsche-ba beültem, akkor még sokkal trágyábbak voltak az utak és több volt a macskakő. Lassan, de én inkább úgy tapasztalom, hogy az utak állapota inkább javul, de legalábbis az nem igaz, hogy a kilencvenes években vagy a kétezres évek elején jobbak lettek volna, mint manapság.
Hát kiélvezni éppen kiélvezem. Az utaknál nagyobb akadály a rendőrállam létrejötte. Mára az maradt a sportkocsi élvezetből, hogy:
1. A gyorsulást nem tiltja a kresz
2. Sokkal nagyobb kanyarsebességet tesz lehetővé
3. Amit ekkor tempóra terveznek, az a hétköznapokban bőven biztonságos
4. Sajátos fíling
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!