Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baj? Motor beköpi...

Mi lehet a baj? Motor beköpi a gyertyát olajjal (két ütemü) help! Többinfo lent

Figyelt kérdés

Helló jo lenne most a nagy segitség mert gond van a motorommal és nem tudom mi a baja.

Egy 125 ös Cagiva Mitom van 1995 ös évjáratu.

Nos a gond ugy kezdödött hogy nem kiméltem a motort huztam neki hogy 2 esbe kinyiljon a power elég sokszor.

Most már tudom nem lett volna szabad. (eléggé kezdö motoros vagyok szoval ezért voltam hülye)

Másnap be inditottam , egyesbe kirak lassan huzom a gázt indultam volna el és le állt a motor.

Ezután másodszorra is be indult de szint ugy leállt mikor indultam volna.

3ad szorra már be sem indult.

Azt hittük a gyertya a baja hogy nem ad elég szikrát.

Vettem bele ujj gyertyát de kiderült hogy annak semmi baja.

mindig amikor le áll akkor ki kell venni a gyertyát megtisztitani az olajtol, majd vissza rakni és akkor talán megy vagy 2-3 percig de akkor is nagy fordulaton kell tartani hogy mennyen .Ha üresbe kirakom egyböl le áll az alap járat.

Meg kérdeztem már sok ismeröst egyik azt mondja hogy fötengely szimeringes, egy szerelö meg azt hogy a karburátorba van elállitodva az uszó.

Légyszi akik értenek hozzá és a kisujjukbol rázzák már ki ezeket PLZ segitsetek mert mindjárt itt a motoros szezon.

Ja és kérlek szájba rágosan irjátok le hogy hogyan kell megcsinálni meg mi lehet a gond mert mint fentebb irtam kezdö motoros vagyok és a belsejével most ismerkedem

2011. ápr. 13. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Hello.Valószínüleg a karbival van a gáz.Ha simán berugod alapjáraton is leáll tiszta gyertyánál??

Te szétszedted a karbit?Mert ha igen akkor lehet hogy elgörbült az uszó tartója.

A másik dolog ha megküldöd nincsen semmi más teendő csak annyi hogy mikor megállsz ne gyujtással állítsd le hanem szivatót húzd rá és leáll magától.ugy tutira pöcc röff legközelebb.

Aztán nézz utána hogy tutira neki való gyertyát vegyél bele,ha ez megvan akkor első körben lődd be a karbit,na azt nem tudom leírni hogyan de a legegyszerűbb hogy alapjáraton hidegen visszaveszel a benzinből, vagy adsz neki kicsit több levegőt,de csak finoman.Jegyezd meg hogy mennyit tekersz melyik fúvókán mert ha elcseszed visszatudd állítani.

2011. ápr. 13. 20:13
 2/5 A kérdező kommentje:

Hello a gyertya tutira biztos hogy ez van benne mert elöször gyári volt benne aztán vettem ujjat a gyári sorszáma szerint.

Egyszer ismerösöm szétszedte a karbit aztán kifujkáltunk mindent (ez még a hiba elött volt)

2011. ápr. 13. 21:08
 3/5 A kérdező kommentje:
tiszta gyertyával nem áll le alapjáraton csak olyan 30 másodperc után
2011. ápr. 13. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
akkor lehet hogy véletlenül elgörbitettétek az úszó tartóját(nem nehéz).túfolyón nem folyik a benzin mikor leáll?
2011. ápr. 13. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:
most jutott eszembe,nezd meg a legszurot hogy nincs e szetesve,meg hogy rendesen a helyen van e.
2011. ápr. 15. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!