Milyen márkájú volt az első autód?
Vagy ha épp a mostani az első, az milyen márkájú?
Milyen előnyei voltak (vannak)? Melyek a hátrányai?
Kort és nemet is, ha kérhetem...
Köszönöm.
wartburg 1.3 DeLuxe
Előnye: Se szervó, se fékrásegítő, se semmi elektronika ami beleszól a vezetésbe, és viszonylag nagy, a futóműve botrányos tehát nagy odafigyelés kell hogy nagyobb tempónál úton tartsad. Tehát egy igazi nyers autó, és ha olyanon megtanulsz vezetni akkor mindenen tudsz utána, és a tetőablakot imádtam benne nyáron. Kb a fél tetőt el tudtad húzni.
Hátránya az az ülésmagasság volt amit nagyon elszúrtak, minden döccenőnél bevágtam a fejem a tetőbe ha nem húzom össze magam, és az az iszonyatos menetzaj ami van a kocsiba az nagyon irritáló. A kesztyűtartót nem nagyon kell pakolni mert egy kicsit nagyobb súlytól már leszakadt, a szervóba nagyon meg kell kapaszkodni, és a fék nagyon gyengusz.
Akkor voltam 17 most 19 de már másik autóval mászkálok.
19/f
Nem autó, egy Babetta 207.100-asom van. Előny: megbízható, fél óra alatt szétkapom és egy óra alatt össszteszem, keveset eszik, kivisz a világból is:D
Hátrányok: Nem jó az első teleszkóp, szétrázza a kezem, 3-4 órát ha megyek, akkor túlmelegszik, amíg eredeti karbi volt rajta addig viszonylag gyakran kellett tisztítanom, az új karbin /Dellortó sha 12-14/ nincs bekötve a szivató, és amíg hideg sokat kell tekerni, hogy beugorjon:S
Szíveen vennék újra.
14/F
hát,most én éppen egy jawa 207.500assal mászkálok(1983 16"os kis kerekű)
előnyei?
-egyszerű motor,3féle szerszámmal szét lehet szedni...
-fogyasztása(mondjuk én kihoztam belőle elég érdekes fogyasztást..)
Hátrányai:
-Karburátor,ráhuzom a gázt vissza ugrik a szivató nem olyan mint a simsoné vagy az mz-é
-lassú(tartosan 35km/h)
-Kondezátor eléggé hajlamos túl melegedni(várok vele 5percet aztán megy)
-35körül eléggé rezeg a motor a magas fordulat miatt
Opel astra f 1.6 1999
Átlagnál kevesebbet eszik és viszonylag jól megy.
Kicsit rozsdásodik.
18/F
Skoda 120l mintha szervós lenne:) hátsókerekes, farmotoros, de ez fűtésnél há rány. Kis csomagtartó, szerette az olajat, viszont a ladánál a trabinál és a varnyúnál szerintem szebb.
F/29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!