Meik a legerősebb PÁV?
Sziasztok!
Én kamionozni szeretnék elmenni tudtommal oda elég nekem a PÁV3-as vizsga is de az a legerősebb PÁV??
üdv
Elég furcsán fejezted ki magad, de sejtem mit kérdezel.
Nem a páv 3 a "legerősebb", hanem a PÁV 1.
páv1: megkülönböztető jelzést használó kocsikra
páv 2 személyszállításhoz, pl. betegszállító,taxisofőr
páv 3: árú szállításhoz
páv4: ha 5ször elkaszálnak forgalmin
És ha meg van a páv 1, akkor a többi is érvényes rád.
ha meg van a páv 2 akkor szállíthatsz árút is, d enem vezethetsz villogós kocsit.
De pontosabban it találod:
www.nkh.hu
PÁV1-et max 5 évre adják meg,és utána újra kell vizsgáznod.
PÁV2 egy részét szintén 5 évre adják meg.Ez a személyszállításra vonatkozik.Pl:Taxira,Buszra.
Nemzetközi árufuvarozásra korlátlan a PÁV2.
A PÁV3-ra pedig csak egyszer kell levizsgáznod.
Én is levizsgáztam PÁV1-re,és az mindenre jó volt 5 évig (sajna már letelt).Most már csak PÁV2 érvényes,és az is csak a nemzetközi áruszállításra.
Kamionos 21:
Ne vezesd félre a kérdezőt.
"Amennyiben Ön hivatásos tehergépjármű vezető szeretne lenni, Önre a 41/2004. (IV. 7.) GKM rendelet 3.§ (4) c) bekezdése vonatkozik, mely szerint a 7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, közúti közlekedési szolgáltatást, vagy nemzetközi közúti áruszállítást végző tehergépkocsi vezetéséhez PÁV III-as alkalmassági kategória megszerzése szükséges.
A további teendők megismeréséhez kattintson a jelentkezés menüpontra."
forrás:
És leírom még egyszer, hátha így sikerül megérteni:
-páv1 magában foglalja a páv2, páv 3-at is
-páv2 magában foglalja a páv3-at is
-páv3
Így tehát a páv 1 a "legerősebb".
Nem rossz a felfogásom csak szeretnék letenni ADR vizsgát, és ahoz kérdezem hogy páv2 kell-e?
Kamionos köszi szépen megyek de majd még eldől kihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!