Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül ált. Autó...

Mennyibe kerül ált. Autó összes ablakának fóliáztatása?

Figyelt kérdés

Az összesre, első oldalsók, hátsó oldalsók, hátsó szélvédő.

Mennyibe szokott kerülni kb egy autónál?

2011. márc. 29. 14:11
 1/7 anonim válasza:

Az attól függ, hogy milyen autód van. Nekem anno egy első generációs CRX fóliázása picivel több, mint 30.000 Ft-ba került, pedig azon nincs sok üveg.

Más kérdés, hogy ey D Kadett-et lefóliáztam én, és csak a fóliát vettem meg, ami így kijött kb 3500 Ft-ból.

Ne felejtsd el azt sem, hogy a B oszloptól hátrafelé lehet bármilyen fólia, akár töksötét is, de az összes többire (első ajtó, szélvédőcsík) max. olyan, ami a fény 75%-át átengedi.

2011. márc. 29. 14:28
 2/7 A kérdező kommentje:

75%? Hát az semmit sem ér!

Annyi autót látok amelyiknek tök sötét, és nem láttam, még hogy valakit lecsuknának ezért.

Szerintem nem is érdekel senkit!

2011. márc. 29. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Pedig az előírás akkor is 75%. Egyébként pedig ha olyan fóliát választasz, ami az infravörös sugárzást szűri ki, akkor még a 75-ös fényáteresztés is sokat ér, mert bár besüt a nap, nem melegszik annyira az autó.

Az pedig, hogy mások is csinálják, nem jelenti azt, hogy helyes és követendő út. Attól még ugyanúgy nem fogod meglátni szürkületben vagy éjszaka az előtted haladó kerékpárost vagy a felvillanó féklámpát. Le kellene már szokni erről az óvodás szintű "más is így csinálja" indoklásról, mert így az életben nem lesznek betarthatóak a szabályok.

2011. márc. 29. 14:39
 4/7 anonim válasza:

Első vagyok.

Arról pedig nem is beszélve, hogy ha nem olyat teszel fel, jó eséllyel büntet a rendőr, ha épp olyan kedvében van. De, hogy műszakin nem megy át, az tuti.

De a rendőrre visszatérve, szerintem nem éri meg büntetéseket gyűjteni.

2011. márc. 29. 14:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Elsőtől megkérdezhetném hol szerezte a fóliát ?

És mégvalami. Én úgytudom műbizonylat kell hozzá, szóval ha csak így házilag felrakom az nem oké, mert ha nem is állít meg a rendőr, műszakin semmiképp sem megy át anélkül. De lehet tévedek. Ezért kérdezném hogy hogyan raktad fel csak úgy otthon mert ez így kicsit fura?

2011. márc. 29. 15:06
 6/7 anonim válasza:

Persze. Nem akarom reklámozni, de vannak különféle aukciós oldalak...

Egyébként tény, de kb. tized annyiba kerül, műszakira leveszed, és kész. Azért azt még hozzá kell tennem, hogy nekem egyik fóliával sem volt gondom, nem büntettek meg, bár műszakin valóban nem megy át, ha elől sötét fólia van.

2011. márc. 29. 15:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Engem megbüntetett a rendőr, mert a B oszloptól hátrafelé fóliázva van és nincs róla műbizonylat. Állítólag most Érden erre mennek a rendőrök!
2011. márc. 29. 18:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!