Szerintetek elég 1 havonta 1x beindítani és menni vele pár km-tert egy 15 éves opel astrát vagy legyen inkább 2 havonta 1x?

Ha meg akarod ölni az akksit, akkor bőven elég.
Egyébként kicsit többet kellene menni vele.
Más baja nem lesz a kevés használattól.
Nem az aksira gondoltam az egyébként sincs a kocsiban 2 hetente töltőre rakom.
Én a kocsi mechanikus részeire gondoltam pl:motor kerékcsapágyak ilyesmik. Mert ha már 1 hét állás után kitolnám a garázsból sokkal nehezebben gurul.

Igen az ilyen mutatványok fokozottan károsak az autó alkatrészeire.
A csapágyak az első pár fordulatnál szárazon futnak, és rozsdásodhatnak is. A szintén száraz szimeringek, tömítések a hosszabb állás utáni hirtelen nyomástól ereszthetnek.
A benzinből 1-2 hónap alatt kicsapódik valami kátrányszerű szutyok, ami az üzemanyagrendszerben mindenhova lerakódik. A legkárosabb valószínűleg az üzemanyagpumpára.
Hát, te tudod megéri-e...
Ja, ha mégis, akkor a gumikat, és nyomásukat is ellenőrizd hosszabb leállást követő induláskor.

De igen havonta egyszer bemegyek a városba nagybevásárlásra egyébként is kellhet egy kocsi bármikor.
De nem is ez volt a kérdés.
Valóban attól fog elromlani a kocsi hogy nem használom minden nap? Valahogy a robikapa meg a fűkasza nagyon jól van hogy az év 3/4 nem is használom.

Nagyfater használta így a kocsiját 5 évig miután nyugdíjas lett. 1-2 havonta ment csak vele. Kint állt a fagyban, napsütésben semmi baja nem lett, pedig az is csak egy opel volt. Mi vettük át tőle, használtuk még 4 évig, nem volt vele semmi gond.
A garázsban sok baja nem lehet. Az akksit sem kell kiszerelgetni, a kocsiban is tudod tölteni. Annyi a lényeg, hogy ha havonta előveszed akkor már mindenképp járasd üzem melegre. Illetve ha ilyen keveset mész vele akkor ne km alapján hanem 2 évente cseréld az olajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!