Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékolaj csere, de hogyan?

Fékolaj csere, de hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretném otthon lecserélni a fékolajat, szinte mindent megtudtam eddig csinálni otthon, kivéve ezt nem tudom hogyan kell, nem találok semmilyen leengedő nyílást, azt gondoltam hogy kiszívom fecskendővel a fékolajat a tartályból és újjal megtöltöm, így idővel az új kerül a rendszerbe. fabia. 135e km.
2011. márc. 26. 14:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Légtelenítő csavaroknál ki kell pumpálni, úgy mintha légtelenítenéd őket. Folyamatosan után kell tölteni a tartályba. Mind a 4 keréknél végig.
2011. márc. 26. 14:13
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Az elözőnél a megoldás ,még annyit a folyamat előtt a tartályból szívd ki a régi folyadékot ,és töltsd fel a frissel . Ne észnélkűl pumpáljátok mert benne van a pakliban ,hogy megzuhan a főfékhenger .
2011. márc. 26. 14:36
 3/18 anonim ***** válasza:
5%
Nem elegendő csak a tartályból kiszippantani a fékolajat,mert attól még a rendszerből nem ment ki a régi olaj. Viszont,ha egy ilyen egyszerű művelet is ennyire bonyolult számodra,én inkább nem nyúlnék semmihez a helyedben. Az autószerelő ne próbáljon cukrász lenni,és a cukrász se legyen időnként autószerelő.
2011. márc. 26. 18:04
 4/18 A kérdező kommentje:
utolsónak: olajcsere, lengéscsillapító csere, felütésvédő, benzinszűrő csere, első fékpofa illetve tárcsa csere eddig ment. sajnálom h nem megy ez az egy, te biztos egy nagyon ügyes ember vagy, de nem a kérdésre adtad meg a választ... ha unatkozol fuss egy kört a szobádban.
2011. márc. 26. 19:06
 5/18 anonim ***** válasza:
0%

Ha a leírtak alapján már cseréltél fékpofákat ill. féktárcsákat,akkor tisztában kellene lenned a légtelenítéssel ami a kérdésedből adódóan hihetetlen,mivel tapasztalt ember nem tesz fel ilyen amatőr kérdést.

TEHÁT KETTŐNK KÖZÜL NEM ÉN VAGYOK AZ,AKI VALÓTLANT ÍRKÁL IDE AMATŐR MÓDON. Szerintem jobban jársz,ha TE szaladgálsz egy szakképzett autószerelőhöz és nem itt próbálod olyannak osztani az észt,aki már látott autót is.

Kókler egy ember lehetsz drága barátom,de ennyi ésszel mint ami neked megadatott,inkább nem veszélyeztetném mások testi épségét,mert komoly bajod származhat belőle.

2011. márc. 26. 19:13
 6/18 A kérdező kommentje:
sajnálom, hogy ilyen hihetetlen számodra ez. akinek nem inge ne vegye magára, én nem veszem magamra amit mondtál. egy fékpofa cserének semmi köze a légtelenítéshez.
2011. márc. 26. 19:16
 7/18 anonim ***** válasza:
3%

"Egy fékpofa cserének semmi köze a légtelenítéshez!"

Ha a fékpofa elkopott, a féktuskók jobban kijönnek a helyükről,aminél az "új vastagabb" fékbetéteket be sem tudnád vissza rakni anélkül,hogy a tuskókat ne nyomd vissza a helyükre.

Ez úgy lehetséges,hogy a légtelenítő csavarokat meglazítja a nem amatőr kontár emberke,így azt követően már be tudja tenni az új betéteket. Miután ez megvan,kerekenként lelégtelenítik a rendszert. Nem írok többet,mert már Te amúgy is szakemberré lettél a leírtak alapján és ebből adódóan ezek már amúgy sem új dolgok számodra.

Nem szégyen bevallani ha vki buta ill. tapasztalatlan vmihez,de ezt tudni kell belátni!!!

Én is így vok ezzel,ezért nem ugrok neki meggondolatlanul bárminek amihez pláne nem értek.

Tudod, cukrász és autószerelő esete...

Jóccakát !

2011. márc. 26. 19:50
 8/18 A kérdező kommentje:
így csináltam, fogalmam sem volt hogy az a légtelenítő csavar. látod egy infóval több, ezt kérdeztem
2011. márc. 26. 20:15
 9/18 anonim ***** válasza:
63%

" Cukrász " esete A féktuskó nem mozog !!!!

Max a munkahenger ill a fényereg ! :)))

A " Tuskó az áll .

2011. márc. 27. 07:39
 10/18 anonim ***** válasza:
Pont ez volt a lényege,hogy meglegyen kavarva a dolog egy kicsit. Aki nem ért ilyen dolgokhoz,tök mindegy mit írsz neki. :D
2011. márc. 27. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!