Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez mi volt? Mire használták?

Ez mi volt? Mire használták?

Figyelt kérdés

Tán még ükapámék használták unalmamban megcsináltam normális hogy az egyik kereke nagyobb csak olyat találtam hozzá.

[link]

[link]

2011. márc. 25. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez valami földmüvelési cucc, de pontosan nem tudom mi.
2011. márc. 25. 12:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát ez az azt gondoltam de nem is ekekapa az nem így néz ki.
2011. márc. 25. 15:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Ami megállapítható róla,hogy vontatni lehet és,mivel amikor ez használatos volt,nem gép vontatta.Szerintem ez a maga korában a mai robinak felelt meg.Egy univerzális mezőgazdasági eszkösz,ami arra alkalmas,amilyen adaptert rászerelnek.Azért írd majd ki,ha rájöttél,mi ez!:)Kíváncsi vagyok.
2011. márc. 25. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez egy olyan szerkentyu ami utan peldaul az eke-t kotik es lo vontatasu Az eke az a szerszam amellyel a foldet szantsak!!!
2011. márc. 25. 21:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Jó azt tudom mi az eke paraszt gyerek vagyok.

Sejtettem hogy a kampós végére rá lehet akasztani valamit van ithon még 2 kissebb borona láncal összekötve pl azt huzta.

De azt nem tudja valaki mi volt ennek a neve?

2011. márc. 26. 08:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Lókapát, ezt-azt láttam, de ez nem az.

Az látszik, hogy egyik kereke magasságban állítható, így ha az egyik a barázda alján megy, mélységtől függően beállítható, hogy vízszintesen álljon a "vontatmány".

De minek? Mit lehetett befogni a menettel szorítható részbe? Mert az kisértetiesen hasonlít a vízvezeték szerelők által használt csősatuhoz. Onnan hiányzik valami!

2011. márc. 27. 19:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a próbálkozásokat de végül megtaláltam eketaligának hívják az ekét lehetett belefogatni és állítani vele a mélységét.

[link]

2011. márc. 28. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!